Egyperces

2015.02.22. 15:41

Nem fogja elhinni, mit találtak ebben az arany Buddha szoborban

Mielőtt még elárulnánk a rejtélyt azt is elmondjuk, hogy a képen látható titokzatos arany Buddha szobrot  közben Magyarországra szállították és egész májusban megtekinthető lesz. Már nem kell tehát sokat aludni, ha szeretné élőben is megnézni.

Mielőtt még elárulnánk a rejtélyt azt is elmondjuk, hogy a képen látható titokzatos arany Buddha szobrot  közben Magyarországra szállították és egész májusban megtekinthető lesz. Már nem kell tehát sokat aludni, ha szeretné élőben is megnézni. A szóban forgó Buddha szobor a 11-12. századból származik és a holland Drents Múzemban található. Nemrég egy CT vizsgálatnak vetették alá a Meander Medical Centre-ben, Amersfoort-ban. A belsejében a vizsgálat során egy Liuquan néven ismert buddhista szerzetes mumifikálódott maradványait találták meg. A nagy felfedezés azonban nem ez volt, bármilyen hihetetlen, a tudósok már tudtak a múmiáról. Az új vizsgálat viszont kínai írásjelekkel ellátott papirusztekercseket talált a múmia szerveinek helyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!