Egyperces

2012.12.29. 11:05

Vízminőség-méréssel vigyáznak a Tisza-tóban telelő halakra

Tiszafüred, 2012. december 28., péntek (MTI) – Megkezdték a tározó vízminőségének ellenőrzését a telelő halállomány védelmében a Tisza-tóban – közölte a vízkezelő Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. sajtószóvivője az MTI-vel.

Tiszafüred, 2012. december 28., péntek (MTI) – Megkezdték a tározó vízminőségének ellenőrzését a telelő halállomány védelmében a Tisza-tóban – közölte a vízkezelő Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. sajtószóvivője az MTI-vel.Szabó István elmondta: a társaság ökológusai nemrégiben kezdték el, és egészen a tavaszi olvadásig napi rendszerességgel végzik a méréseket, amelyek lehetővé teszik, hogy szükség esetén beavatkozzanak a halak védelmében.

Jelezte: beszerezték és a gyakorlatban is kipróbálták már azokat a levegőztetéshez és halmentéshez szükséges eszközöket, amelyek megfelelően alkalmazhatók egy-egy kisebb vízterületen.

A szóvivő elmondta: minderre azért van szükség, mert a vízszint téli beállítását követően helyenként a halakat veszélyeztető szintre csökkenhet a víz oxigénkoncentrációja.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!