Egyperces

2012.07.10. 13:38

Számszeríjjal lőtték nyakon a nyulat, mégis kutya baja

Bécs, 2012. július 10., kedd (MTI) - Számszeríjjal lőttek nyakon egy kertdézsmáló házinyulat Németországban, de az állat könnyedén túlélte.

Bécs, 2012. július 10., kedd (MTI) - Számszeríjjal lőttek nyakon egy kertdézsmáló házinyulat Németországban, de az állat könnyedén túlélte.

A nyúl kan, neve Bodo, és a kertek valóságos réme Worme városában. Gazdái hagyják, hogy teljesen szabadon kódorogjon, Bodo pedig él ezzel és remek étvágya van, amelyet a környező kertek zöldségeivel csillapít. Az egyik kertészkedő azonban annyira megelégelte a dolgot, hogy felcsapott alkalmi Tell Vilmosnak, és íjpuskával nyakon lőtte Bodót.

A nyúl azonban szinte fel se vette a találatot, az "üres nyaklövést" és betért gazdái egyik szomszédasszonyának kertjébe - immár nyugodtabban - reggelizni. A nő döbbenten látta, hogy Bodó "torkán akadt" egy nyíl. Bár valóságos csapásnak tartja a nyulat, a nyílpuskás megoldást túlzásnak ítélte, és telefonált a rendőrségnek. Bodó állatorvosokhoz került, akik kiműtötték a nyilat, és a tapsifüles teljes felépülését jósolják.

A rendőrség kikérdezetett néhány embert Bodo lakókörnyezetéből, avagy zsákmányszerző területéről, de senki sem mondott semmit - a lehetséges merénylőről. A nyúlról viszont igen...

"Nem túl népszerű állat" - idézte a rendőrségi szóvivőt az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

http://austriantimes.at/news/Around_the_World/2012-07-07/42796/Thugs_Bunny

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!