Egyperces

2010.09.01. 14:47

Macska a kocsikerék dobban - az állatvédők segítenek

<p>A hirtelen beköszöntött hidegben sok autóst lepnek meg a kocsi motorterébe bújó, melegedni vágyó kisállatok. A macskák, nyestek és más rágcsálók azonban elrágják a kábeleket és csöveket, amivel elektromos zárlatot és így balesetet okozhatnak.</p>

Az állatvédők azt tanácsolják, minden autós vizsgálja át indulás előtt a kocsiját, és ha betolakodót talál, kérje szakszerviz és állatmentő segítségét.

A szabadban parkoló autók még meleg motorrészéhez - kerékdobba, motortérbe - gyakran felszöknek melegedni az apróbb gerinces állatok, ha hidegebbre fordul az idő. A reggeli induláskor nem ritka, hogy a kerekek forgása, a motor elpusztítja a bennragadt kis élőlényt, de az sem kizárt, hogy állatok által elrágott kábelek, vagy csövek tönkreteszik a járműveket.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület legutóbb szerda reggel segédkezett egy cica kerékdobból való kimentésében, az állatvédők telefonos szaktanácsadására is folyamatos igény van. Ha a kocsi sérültnek látszik vagy feltehetően állat van a műszaki terében, semmiképp ne induljunk útnak - figyelmeztet Seres Zoltán, az egyesület vezetője. Hozzátette: ma már szerencsére léteznek nyestek vagy más rágcsálók ellen kifejlesztett fújható, elektromos riasztó eszközök, amivel meg lehet előzni a bonyodalmakat.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik