Egyperces

2010.09.17. 13:16

Újra felbukkant a világ legtitokzatosabb állata

<p>Egy évtized után újra felbukkant a világ legtitokzatosabb állata, a vietnami antilop, vagy más néven az "ázsiai unikornis" - közölte pénteken a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN).</p>

A vietnami nevén saola-nak hívott állatból egy laoszi falu lakói ejtettek fogságba egy példányt, ám néhány nappal azután, hogy bevitték a falujukba, az állat elpusztult. A még augusztusban befogott ázsiai unikornist azonban sikerült az IUCN helyszínre siető kutatóinak még életben lefotózni.

Eddig egyébként a világ egyetlen biológusa sem látott még élő saolát a vadonban. Igaz, 1999 óta más sem nagyon: legutóbb ugyanis akkor sikerült fényképet készíteni a különleges állatról, aminek létezésére nem sokkal korábban, 1993-ban sikerült bizonyítékot szerezni egy mozgásérzékelős, automata fényképezőgép segítségével.

Nézze meg fotón >>>

A vietnami antilop egyike az utolsó patás állatoknak, amiket a nyugati tudomány megismert. Felfedezése valóságos szenzáció volt, mert nem hitte senki, hogy még lehetnek nagytestű, fel nem fedezett fajok bolygónkon. Nevét onnan kapta, hogy először Vietnam laoszi határa közelében látták az állatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!