Egyperces

2010.04.08. 07:36

Halála elõtt talán még nemzett egyet a gorilla

<p>Halála elõtt feltehetõen még utódot nemzett Yeboah, a francia gorilla - ebben reménykednek a Londoni Állatkert munkatársai.</p>

Yeboah-t még tavaly szállították a brit parkba, ahol az ott élõ nõstények bõ egy évvel korábban elvesztették a velük élõ egyetlen hímet, de megint özvegyen maradtak.

A 12 éves Yeboah ezüsthátú gorillahímet négy hónappal ezelõtt költöztették át Franciaországból a brit fõvárosba, ahol három nõstény élt társ nélkül. Zaire, Effie és Mjukuu 2008 decemberében vesztették el a velük élõ hímet, Bobby-t. Yeboah látszólag beilleszkedett, ám három hónappal késõbb lebetegedett. Pár nap után úgy tûnt, javul az állapota, de március 25-én hirtelen elpusztult, ismét gyászban hagyva az özvegyeket. A halál oka egyelõre nem ismert, a Londoni Állatkert azóta is a boncolás eredményére vár.

A park munkatársai szerdán elmondták, talán van egy kis vigasz. "Úgy néz ki, hogy az egyik gorilla terhes, de ezt még igazolni kell" - mondta a London Zoo szóvivõje. A gyanú szerint a legfiatalabb 10 éves Mjukuu lett vemhes Yeboah-tól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!