Egyperces

2008.10.02. 20:02

Bakancsos medve…

<p>Kalifornia - Az égett mancsokat, csak így lehetett megmenteni.</p>

A 6 hónapos bocs, akinek mancsai a Shasta-Trinity (Kalifornia, Egyesült Államok) nemzeti park hatalmas erdőtüze során súlyosan megégtek a Tahoe tavi állatvédő egyesület gondoskodásának és egy speciális, kifejezetten az ő számára készített bakancsnak köszönheti életét.

A tűzoltók által „Füstnek” (Smokey) keresztelt medvebocsmancsai egy júliusi erdőtűz során másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek. Borzalmas állapotban volt, amikor az állatvédőkhöz került.

Az intézet egyik állatorvosa, Dr. Kevin Willts aki különösen nagy figyelmet szentelt Füstnek, mancsai gyógyulását elősegítendő az égett sebekre használt szerek mellett a gyógyulást elősegítendő egy speciális bakancsszerű kötést készített Füst lábaira, hogy ne tudja piszkálni őket, másrészt, hogy mozogni tudjon. A különleges odafigyelésnek és gondoskodásnak köszönhetően az édes bocs mára teljesen felépült és hamarosan új, remélhetőleg füstmentes kalandok után néz a vadonban.

Forrás: 5perc.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!