Egyperces

2007.12.10. 21:20

Szőrmeellenes kampány Miskolcon

<p>Miskolc- Állatvédők tiltakoznak a bundakabátok készítése és eladása ellen. Az országjáró kampány december 11-én Miskolcra érkezik.</p>

Az állatok bundáját felhasználni olyan jelentéktelen célokra, mint a szőrmedivat, nem a jólétet szolgálja, hanem az emberi hiúságot és az anyagi hasznot segíti elő. - hangoztatja az Orpheus Állatvédő Egyesület, melynek tagjai a MÁTRIX Alapítvánnyal közös 2007/2008-as szőrmeellenes kampányukban a családok bundakabátjait, prémgallérjait gyűjtötte be. A program zárásaként az állatvédők (környezettudatos vásárlói szokást segítő) állatvédelmi információs pontokat állítanak az ország több pontján. Ennek keretében december 11-én Miskolcra érkeznek, s a Városház téren várják 13-16 óra között az érdeklődőket.

A kampány célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra: a prémkabátok készítését megelőzően az állatok sok esetben rossz körülmények között (kényszertáplálás útján) kerülnek lenyúzható állapotba, a feldolgozás közben a humánus kezelésnél fontosabb cél az anyagi haszonszerzés.

Az állatvédelmi kampány békés és nonprofit. Az ország különböző pontjain tartandó rendezvényekre a szervezők minden állatbarátot szeretettel várnak. A helyszínen ingyenes állatvédelmi kiadványok (2008-as naptárak, plakátok, matricák) is gazdára találnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!