A jogászképzés vitte el idén a pálmát Miskolcon

Miskolc - Szerda este 8 órakor hozták nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárait.

Miskolc - Szerda este 8 órakor hozták nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárait.

A ponthatárokat többek közt a felvételizők számának, az intézmények kapacitásának, valamint a jelentkezők eredményeinek figyelembevételével határozták meg. Elsőként a felvi.hu-n voltak elérhetőek a pontszámok, de azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még szerda este vagy éjszaka SMS-értesítést is kaptak. Az eredmények természetesen az e-felvételi személyre szabott oldalain is megtekinthetők.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően sok városban pontváró bulikat tartottak szerda este. A legnagyobb buli a fővárosban volt, ahol Pont Ott Partin izgulhatták végig a fiatalok az utolsó órákat, de Miskolcon is szerveztek hasonló programot.

Központi pontszámok

A Miskolci Egyetem felvételi pontszámait böngészve kiderült, a legmagasabb pontszám az osztatlan, nappali tagozatos, állami ösztöndíjas jogász szakra kellett, nem kevesebb, mint 461 pont. Szintén ügyesnek kellett lennie annak, aki a pénzügy és számvitel alap, nappali tagozatos, állami ösztöndíjas képzésére akart bejutni, hiszen ide is minimum 445 pont kellett. Megjegyzendő, hogy ezeken a szakokon központilag határozták meg a pontszámokat.

HE


[related-post post_id="3932353"]

[related-post post_id="3932350"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!