Műtéteket is megnézhetnek a megyei kórházban

Miskolc - Modern oktatótermet adtak át a megyei kórházban a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából.

Miskolc - Modern oktatótermet adtak át a megyei kórházban a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából.

Modern technikai eszközökkel felszerelt oktatótermet adtak át kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház onkosebészeti épületében. Tavaly szeptember 1-jétől a kihelyezett intézeti tanszék (Teljes nevén: Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Gyakorlati Módszertani és Diagnosztikai Intézet Kihelyezett Intézeti Tanszék) kezdte meg működését a kórházban. A most átadott oktatóterem az egyetem és a kórház közötti szoros együttműködés eredménye, a kihelyezett tanszék része. Létrehozását a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatása tette lehetővé, mely 2 millió 500 ezer forintot adományozott a B.-A.-Z. Megye Betegeiért Alapítványnak.

Modern eszközök

Az ünnepélyes átadáson dr. Csiba Gábor, a kórház főigazgatója elmondta: az adományból egy nagy felbontású és nagyméretű interaktív kijelzőt, valamint ehhez kapcsolódó informatikai eszközöket szereztek be. A rendszer a kórházi hálózatra csatlakoztatva elérhetőséget teremt a jövőben a radiológiai képalkotó vizsgálatok közvetlen megjelenítésére és a sebészeti műtőkből intraoperatív élő videódemonstrációra is.

Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, a társaság elkötelezett a kultúra, a sport, az oktatás és egészségügy támogatása mellett. Azért is öröm számára az oktatóterem létrehozása, mert ezzel két terület, az oktatás és az egészségügy fejlesztéséhez is hozzájárulhattak.

Az Egészségtudományi Kar dékánja, dr. Kiss-Tóth Emőke felidézte: immár 30 éve, hogy a megyei kórház biztosítja a klinikai hátteret az Egészségügyi Kar hallgatói számára. A kihelyezett tanszék tavalyi átadása elsőként történt meg az országban, és ezzel tulajdonképpen megteremtették a duális képzés feltételét, bár az egészségügyi karon egyelőre nem indult el a hallgatók duális képzése.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!