Újra építkezhet az egyetemi intézet

Miskolc - Újszerű kutatómunkára nyert támogatást a földtudományi kutatóintézet.

Miskolc - Újszerű kutatómunkára nyert támogatást a földtudományi kutatóintézet.

„Különleges időnek és pillanatnak részese a Miskolci Egyetem Alkalmazott Földtudományi Kutatóintézete, hiszen újra építkezhet” – mondta dr. Jobbik Anita, az intézet igazgatója azon a konferencián, amelyet a „Földi energiaforrások hasznosításához kapcsolódó hatékonyságnövelő mérnöki eljárások fejlesztése” címmel rendeznek meg kedden és szerdán Miskolcon.

A GINOP rendszerből elnyert 1,6 milliárd forintból a kutatási teljesítményét és fejlesztési eredményeit növeli a kutatóintézet. Az újszerű kutatómunka területe a hazai természeti energiaforrások fenntartható kiaknázása. Kiemelten fókuszálnak a szénhidrogéntelepek kihozatali hatásfoknövelését biztosító eljárások, a nagy hatékonyságú hozamnövelő rétegkezelési eljárások kutatására, fejlesztésére, illetve a meddő és használaton kívüli kutak energetikai hasznosíthatóságára. Mindezt partnercégek és külföldi kutatók, illetve új munkatársak bevonásával.

A konferencia megnyitóján Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja mutatta be az universitas nyertes pályázatait. A két nap alatt huszonnégy előadást hallgatnak meg a résztvevők a földi energiaforrások hasznosításához kapcsolódva.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!