„Kemény volt, de itt a vége, most már lehet menni előre az életben…”

Miskolc - Csütörtökön délelőtt az egyetem Díszaulájában rendezték meg a Miskolci Egyetem diplomaátadó ünnepségét.

Miskolc - Csütörtökön délelőtt az egyetem Díszaulájában rendezték meg a Miskolci Egyetem diplomaátadó ünnepségét.

Három műszakis kar – a Műszaki Földtudományi Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar, valamint a Gépész­mérnöki és Informatikai Kar – végzősei vehették át diplomáikat csütörtökön, csaknem 270-en. Jámbor Lajos villamosmérnökként végzett, elektronikai gyártás és tervezés szakirányon.

– Elég kemény volt, nem volt egyszerű! – jelentette ki munkatársunknak még a diplomaosztó előtti pillanatokban. – De itt a vége, és most már lehet menni előre az életben.

Lajos elárulta, hogy a Boschban dolgozik, ahol maradna, de ha úgy alakul, egy fővárosi cégnél is szívesen kipróbálná magát.

Több melóval, de lehet

– Külföldben nem gondolkodom, szeretnék inkább a családdal maradni. Szerintem itt is lehet boldogulni! Igaz több melóval, de lehet – jelentette ki. – A család és az elszántság elengedhetetlen volt ahhoz, hogy eljussak eddig. Ez a legfontosabb. Számíthattam az évfolyamtársaimra: kellett a csapatmunka, egymás segítése is.

Máté Zoltán ugyancsak villamosmérnök diplomáját vehette át.

„Nem volt egyszerű, de egy pillanatra sem gondoltam, hogy feladnám!” – mondta. „Ha úgy indulsz neki, hogy meg akarod csinálni, akkor meg lehet. Kell egy alap viszont hozzá, úgy érzem. Én erősáramú elektronikán végeztem, és ehhez tényleg nem árt az alap. A Bláthy Ottó szakközépben végeztem, és ez is kellett hozzá, és a család támogatása is.”

Zoltán úgy nyilatkozott kérdésünkre, hogy mindenképpen Magyarországon, és mindenképpen Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szeretne maradni, és ebben az irányban szeretne kiteljesedni munkájában.

„A BorsodChem megfelelő lenne szakmai szempontból, aztán a Bosch is csalogató, de ott van az ÉMÁSZ is” – sorolta. „Szóval keresett ez a szakirány.”

Szülői segítség

– Örülök! – ezt már Molnár Rita mondta, aki műszaki menedzser és gépgyártás technológia szakon fejezte be tanulmányait – egyelőre. – Időben sikerült elvégeznem, azaz hét félév alatt. Voltak ugyan húzós tárgyak, de teljesíthető volt. A szüleim segítettek, többek között az albérletet ők finanszírozták, míg hétvégente hazajártam. Ők mindig támogatták, hogy tanuljak. Biztattak, hogy jó lesz. Az államvizsga alatt nagyon nehéz volt… Kellett az, hogy mellettem álltak, állnak.

Mint megtudtuk, Rita jelenleg gyakornok a Bosch egyik miskolci gyárában, és benne van a „pakliban”, hogy a február 15-ei határidőig jelentkezik mesterképzésre.

– Gondolkodom a minőségbiztosítási mérnök képzésen, de hamarosan döntenem kell – vallotta be.

Pénteken is volt diplomaosztó

Pénteken az Állam- és Jogtudományi Kar, a Bölcsészettudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar, valamint az Egészségügyi Kar végzős hallgatói vehették át diplomájukat, összesen több mint kétszázan. Mindkét napon PhD-okleveleket, habilitációs okleveleket, címzetes egyetemi tanári és docensi címeket, valamint a Hallgatói Önkormányzat által odaítélt Kiváló Oktató- és Becsületdiplomákat is átadtak.


„Ki mint vet, úgy arat”

Prof. dr. Torma András nyitotta meg az ünnepséget és köszöntötte a vendégeket. A Miskolci Egyetem rektora a legjelentősebb eseménynek nevezte a diákok életében a diplomaosztó ünnepséget. „Ki mint vet, úgy arat” – idézte a közmondást. „Ez az egyetem életére is igaz: önök elvetették a magvakat, most az aratás ideje jön.” – fogalmazott.



Miskolc - Az Észak-Magyarországnál és Borsod Online-nál hagyomány, hogy minden esztendőben közli a Miskolci Egyetemen aktuálisan végző hallgatók névsorát a diplomaosztók napján, ezzel is köszöntve az oklevelüket megkapókat.

Újdonsággal rukkolt elő a Miskolci Egyetem: a rendezvényekkel egyidőben, élőben követhették az interneten az érdeklődők a 2016. február 5-én tartandó diplomaátadó ünnepi szenátusi ülések eseményeit.

Miskolc - A Miskolci Egyetemen a Műszaki Földtudományi Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar, valamint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar végzősei vehették át diplomájukat csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!