Több mint 150 keresztféléves képzésre lehet jelentkezni

<p>Több mint 150, jövő februárban induló felsőoktatási szakra lehet jelentkezni november közepéig. A tájékoztató kiadvány szerdától kapható. A főiskolák és egyetemek január 15-ig döntenek a jelentkezőkről.<BR /></p>

A keresztféléves képzésekre azok jelentkezhetnek, akik jövő februárban kívánják elkezdeni tanulmányaikat, vagy az alapképzésük januárban fejeződik be és a mesterképzést választják.

A szerdán megjelenő felvételi tájékoztatóban csaknem 50 felsőoktatási intézmény több mint 150 szakot, összesen 394 lehetőséget hirdet meg. A felsőoktatási intézmények nappali képzésben csaknem 35, részidős képzésben pedig több mint 60 mesterképzést hirdetnek meg. A mesterképzési szakokat különböző munkarendben, államilag támogatott és költségtérítéses formában is meghirdetik.

Az egyetemek és főiskolák februárban is indítanak államilag támogatott, valamint költségtérítéses formában is felsőfokú szakképzéseket. Közel 30 szakból választhatnak a jelentkezők. Alapképzésekre is lehet jelentkezni, ám ezeket csak költségtérítéses formában hirdetik meg, elsősorban részidős képzésben. Az intézmények ez utóbbiból szintén közel 30 szakot indítanak.

A februárban induló képzésekre korlátlan számú jelentkezést lehet rangsorolva megjelölni. A szaktárca azt ajánlja, hogy a felvételizők elektronikusan jelentkezzenek a meghirdetett képzésekre. Az e-felvételi a www.felvi.hu weboldalon érhető el. Az eljárási díj változatlanul 9 ezer forint, amely 3 jelentkezés díját foglalja magában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!