Edelény hírei

2017.12.18. 13:26

Karácsonyi ajándék az edelényi gyerekeknek

Edelény - A tanítás után azonban a felnőttek is igénybe vehetik majd.

Edelény - A tanítás után azonban a felnőttek is igénybe vehetik majd.

Nem akármilyen karácsonyi ajándékot kapnak kedden az edelényi gyerekek! Aznap ugyanis birtokba vehetik az új tanuszodát. A felnőttek pedig nem csupán szülőként örülhetnek mindennek, hiszen a létesítmény a tanítási időn kívül számukra is nyitva áll majd. Molnár Oszkár, Edelény polgármestere csütörtök délután örömmel tájékoztatott minket arról, hogy aznap megérkezett a tanuszoda használatba vételi engedélye a Nemzeti Sportközpontokhoz.

Ennek birtokában minden illetékes azon volt, hogy a lehető legrövidebb időn belül sor kerüljön az átadásra: ez kedden lesz. Külön öröm, hogy mindez éppen Karácsony előtt néhány nappal történik, így minden edelényi óvodás és iskolás hazavihet egy plusz ajándékot a karácsonyfa alá.

A tanuszoda – jellegénél fogva – elsősorban a gyermekek úszásoktatását fogja szolgálni. Délutánonként, a tanítás után azonban a felnőttek is igénybe vehetik majd, a tanítási szünetekben pedig egész nap.

„Három óvodás és iskolás gyermek édesapjaként leírhatatlan örömmel tölt el, polgármesterként pedig hálás vagyok Magyarország kormányának – mondta Molnár Oszkár –, hogy az edelényi tanuszoda az országban az elsők egyikeként nyithatja meg a kapuit.”

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!