Diósgyőr hírei

2016.06.09. 17:02

Táncra perdült a Diósgyőri vár népe

Miskolc - Vidám volt a hétvége a hagyományos miskolci rendezvényen, a huszadik Borsodi Fonón.

Miskolc - Vidám volt a hétvége a hagyományos miskolci rendezvényen, a huszadik Borsodi Fonón.

A hétvégén folytatódott a huszadik születésnapját ünneplő Borsodi Fonó Folk­fesztivál a Diósgyőri várban és a Lovagi Tornák Terén.

Szombaton a popzenei élet képviselői szórakoztatták a közönséget, vasárnap pedig a népművészeti együttesek mutatták meg, hogyan lehet még a cipőnket is „eljárni” tánc közben.

A jubileumi fonó programját a fesztivál immár elmaradhatatlan fellépője, a Csík Zenekar koronázta meg, amely vasárnap este Ferenczi Györggyel és a Rackajemmel egészült ki.

Szombaton különleges tárlat nyílt a Lovagi Tornák Tere kiállítóterében: jubileumi fotókiállítás a húsz év emlékezetes pillanataiból. Válogatást láthatunk Barna Laczy, fotóriporter kollégánk, Bujdos Tibor, Mocsári László és Szűcs Árpád képeiből.

A három nap alatt mesterségbemutatók, népi játszótér, kézműves vásár, utcazene, fesztiválkocsma, táncházak és finom falatok is várták a látogatókat.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!