Kitartó figyelem

2022.09.15. 06:00

Meddig támogatja az Apple a régebbi iPhone-okat?

Az iPhone 14 (Plus) és az iPhone 14 Pro (Max) az Apple mobil operációs rendszerének legújabb változatával érkezik.

Forrás: Apple

Az először júniusban, a WWDC-n bemutatott iOS 16 jelentős változásokat hoz a felhasználói felületen, beleértve a régóta sokak által várt záróképernyő-testreszabást. Nemcsak az új iPhone-t vásárlók élvezhetik majd az új funkciókat, mivel az Apple szeptember 12-én kiadta az iOS 16-ot a meglévő mobilokra is.

Ebből azonban néhány iPhone-tulajdonos kimarad, mert a frissítési listán már nem szerepel az iPhone 6s, az első generációs iPhone SE és az iPhone 7-es. Ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak iPhone 8-ra vagy még újabb készülékre lesz szükségük, hogy élvezhessék az iOS legújabb funkcióit. Némelyikéhez ugyanis az Apple Neural Engine szükséges, amelyet csak 2017-ben vezettek be az iPhone 8 és X-hez.

Amint a Statista szemléletes táblázata mutatja, az Apple kiemelkedően sokáig támogatja régebbi termékeit. Míg az első iPhone és az iPhone 3G csak két jelentős iOS-frissítést kapott, a későbbi modellek jellemzően öt-hat évig kaptak szoftverfrissítést.

Infographic: How Long Does Apple Support Older iPhone Models? | Statista

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!