Idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022.09.22. 09:42

Egészséginformatikai, kiberbiztonsági, pénzügyi és innovációs területekről érkeztek

A hagyományoknak megfelelően idén is a Gyurós Tibor-díjak átadásával zárult az idén Siófokon zajló IVSZ MENTA konferencia első napja. Az elismeréssel 2001 óta a hazai IKT-szektorban meghatározó szakemberek és kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozások tevékenységét ismeri el négy kategóriában a szakmai szervezet.

Forrás: Shutterstock

Az év menedzsere: Kádár Tamás, a SEON vezérigazgatója és társalapítója

Kádár Tamás még egyetemi évei alatt hozott létre egy kriptopénzváltó oldalt egyetemi társával, ennek során találkozott azzal, hogy kiberbűnözők képesek igen komoly biztonsági intézkedéseket is kijátszani. A csalók felhasználók lopott személyazonosságával és bankkártya adataival próbálták meg visszaigényelni tranzakciók összegét. Erre kerestek megoldást, ám a piacon lévő termékek túlságosan bonyolultnak bizonyultak, így elkezdtek házon belül építeni és kifejleszteni egy kockázatelemző rendszert, a későbbi SEON-t, az azóta komoly ismertségre szert tevő  online csalásmegelőző technológiai startupot. 

A cég neve a security online kifejezésből ered, és bár csupán öt éve indult, napjainkra több, mint ötezer ügyfelének egymilliárd pénzügyi tranzakcióját vizsgálta át, 50 millió eurónyi potenciális kárt előzve meg ezzel.  Idén áprilisban a cég rekordösszegű 94 millió dollár Series B tőkebefektetést eszközölt, a globális fókuszú vállalat Austinban (Texas), Budapesten, Londonban, Jakartában is helyi irodával terjeszkedik tovább.

A digitális oktatás nagykövete: Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettese

A szervezetfejlesztési, üzletfejlesztési szakember több saját vállalkozás és startup indításán van már túl, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal korábbi Ifjúsági innovációért és Startupokért felelős elnöki megbízottjaként az ifjúsági innováció ösztönzése volt a feladata. E tapasztalatait hasznosítja jelenleg az Express Innovation Agency-nél melynek a stratégiai vezérigazgató-helyetteseként többek között a digitális oktatás eszközével a tehetséggondozástól a nemzetközi piacig segíti munkatársaival a jövő generációit.

Célja, hogy a digitalizáció, és az oktatás módszereivel segítse elő a hazai innovációs ökoszisztéma paradigmaváltását a már az iskolapadtól kezdve, partnerként támaszkodva a startup-szféra szereplőire, és a digitális szakemberek új generációjára. Munkájának köszönhetően két év alatt több mint 6000 fiatal ismerkedett meg digitalizáció, a startupok és az innováció világával, közel 300 projekt indult el, amelyből több tucat kapott befektetést vagy lépett már hazai, vagy nemzetközi piacra.

Az év innovációja - Medipredict

A Medipredict egy egészségügyi vállalat, amelynek szolgáltatása négy különböző aspektus integrálásával vizsgálja át a páciensek testét. A vizsgálatok mindegyikében ma még példátlanul nagynak számító adatmennyiséggel dolgozik a rendszer: a genetikai vizsgálat során például mintegy húszezer gén állapotáról készítenek jelentést gépi tanulási algoritmusokkal, mintegy hárommilliárd leolvasott bázispár elemzésével. 

A Medipredict másik analízise ötszáz-féle molekula szintjét képes meghatározni a vérből komplex betegségek korai felismeréséhez, de az orvosi kórelőzmény felvételekor is több tíz gigabájtnyi érzékeny adatot rögzítenek páciensenként.

Az év digitalizációs projektje - FAIR PAY CONTROL

A FAIR PAY CONTROL Zrt. munkatársai olyan, alacsony havidíjért elérhető, innovatív szolgáltatást dolgoztak ki a kintlévőségek kezelésére, amely szakít a klasszikus követeléskezelés módszereivel, és a prevencióra helyezve a hangsúlyt biztosítja ügyfeleinek, hogy számláikat mindig pontosan fizessék.

A szolgáltatás ötvözi az emberi döntéshozatal szociálpszichológiai mechanizmusait, a professzionális jogi támogatást, a legmodernebb IT infrastruktúrát, és egyedülálló módon 100%-ban előlegezi a FAIR PAY CONTROL-t használó cégek részére a jogi eljárások díjait és költségeit abban az esetben, ha egy kötelezett mégsem rendezné időben a számláját. A szolgáltatás tavaly már elismerést szerzett a 29. Magyar Innovációs Nagydíjon, és elnyerte a Magyar Minőség Háza 2021. díjat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!