Ez hiányzott

2022.07.07. 15:08

Siralmas: már a zárképernyőre is raknak reklámokat

Indiában már tarol, most az Egyesült Államokban startol az okostelefonok záróképernyőjén élő reklámokat elhelyező cég. Pénzügyileg sikeres a Glance, a felhasználók nem biztos, hogy örülnek.

A hírek szerint a Google által támogatott Glance két hónapon belül elindul több márka készülékén az Egyesült Államokban, írja a TechCrunch.

A jelenleg 2 milliárd dollárra értékelt vállakozás állandóan változó, élő média- és aktuális tartalmakat, valamint egyszerűbb játékokat helyez el az androidos készülékek záróképernyőjén. A szolgáltatás az ázsiai piacokon már mintegy 400 millió okostelefonon van jelen, s a cég „prémium ajánlatot” készít az amerikai szolgáltatóknak, mivel ott a magánszemélyek hajlamosabbak fizetni a digitális szolgáltatásokért.

Stratégiaváltást is jelent az amerikai szolgáltatókkal való kapcsolatfelvétel a Glance számára, amely Ázsiában szinte minden androidos okostelefon-gyártóval közvetlen kapcsolatot tart fenn. Az Egyesült Államokban viszont a szolgáltatók irányítják az okostelefon-értékesítések nagy részét, és a készülékeket mobiladat-csomagokkal együtt értékesítik.

A három esztendeje tevékenykedő Glance felismerte a lehetőséget, hogy tartalmat lehet küldeni szolgáltasson a mobilok záróképernyőjére, 

s ezzel növelhetik bevételeiket az okostelefon-gyártók. A  zárképernyőn megjelenő tartalmakat a felhasználók érdeklődési köre alapján szabják személyre.

Az Apple éppenséggel a múlt hónapban közölte, hogy az iOS-en megújítja a zárképernyőt widgetekkel, valós idejű információkkal és egyéb személyre szabási funkciókkal.

A Glance gyors elterjedése számos nagynevű befektetőt vonzott, állítólag köztük a Google-t és a Jio Platforms-t, India legnagyobb távközlési szolgáltatóját, amely több mint 420 millió előfizetővel rendelkezik.

Az elmúlt hónapokban a Glance tesztelte az élő kereskedelmet a platformján, és tévégyártókkal is együttműködik, hogy a megoldását bevezessék az ügyfelek televíziós operációs rendszereibe. A Glance már a Pragati OS, a Google és a Jio Platforms által az úgynevezett megfizethető árú okostelefonokhoz kifejlesztett egyedi Android operációs rendszer alapkínálatába tartozik.

Borítóképünk illusztráció (Glance)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!