Extra biztonság

2022.05.03. 14:57

Már PIN-kód védi a Viber-csevegéseket

Az új, kétlépcsős hitelesítési funkció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy hitelesítsék fiókjukat a fiókeltérítés kockázatának csökkentése és a magánéletük védelmének érdekében.

A Rakuten Viber bejelentette legújabb funkcióját, a kétlépcsős ellenőrzést. Az extra biztonsági lépés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy PIN-kód és e-mail segítségével hitelesítsék fiókjukat.

A legújabb kétlépcsős hitelesítési funkció újabb biztosíték arra, hogy a Viber garantálja a biztonságot.

Azok a felhasználók, akik bekapcsolják a kétlépcsős hitelesítési funkciót, létrehozhatnak egy saját hatjegyű PIN-kódot, és megerősíthetik email címüket. A felhasználó személyazonosságát a bejelentkezésekor akár mobiltelefonon, akár asztali gépén keresztül az egyéni PIN-kód megadásával kell igazolnia. Ha a kódot elfelejtik, az ellenőrzött e-mail cím segítségével a felhasználó visszaállíthatja a fiókjához való hozzáférését.

Ezen felül a PIN-kód birtokában nem lesz lehetőség a fiók deaktiválására az asztali Viber használatával. Aki asztali számítógépen keresztül próbálja deaktiválni a Viber-fiókot, annak a PIN-kódot kell használnia.

A kétlépcsős ellenőrzés védelmet nyújt a hackerek ellen, akik eltérítik a felhasználók fiókjait, hogy spameket küldjenek, vagy hozzáférjenek személyes adataikhoz. A platformon belül a nem ellenőrzött fiókok számának csökkentése nemcsak a platformon megjelenő spam üzenetek számát csökkentheti, hanem hatékonyabb és stabilabb alkalmazást is létrehozhat felhasználóinak, hogy világszerte kommunikálhassanak szeretteikkel. Emellett a Viber a jövőben biometrikus hitelesítés hozzáadásán is dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!