Tényleg okos

2022.05.24. 18:00

Íme, így fordít élőben a Google új okosszemüvege (videó)

A keresőóriás bemutatta az AR-szemüveget, amely már nem tűnik öncélú csúcstechnológiai fejlesztésnek.

2012-ben is előálltak egy okosszemüveggel, ami akkor inkább technikai parádénak bizonyult, mint a mindennapokban értelmesen használható eszköznek.

Most májusban viszont a Google nagy meglepetéssel zárta I/O prezentációját: bemutatta legújabb AR-szemüvegét, amely élőben fordítja le a körülöttünk elhangzottakat.

A szemüveg azonnal, élőben fordít, s a kívánt nyelvű szöveget úgy jeleníti meg a lencsén, hogy nem zavarja a felhasználót a látásban, de mégis szemmozgás nélkül látja a feliratot.

A Google nem osztott meg részleteket arról, hogy mikor válhat a fejlesztés piaci termékké, és csak egy felvett videóban mutatta be a működését. Nem lehetett közelről látni a kijelzőt, de ami kevés látható, az

végre vonzó, okos szolgáltatásban mutatja meg az AR egyik lehetséges felhasználási módját.

Amíg nem lesz belőle valódi termék, amit kipróbálhatunk, addig nem tudhatjuk, hogy a gyakorlatban mennyire működik. De a bemutatott vízió, ha megvalósul, hihetetlenül hasznos lehet.

Alább egy rövid összefoglaló a Google I/O újdonságairól 12 percben:

Borítóképünkön a Google AR-szemüvege (Forrás: Youtube)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!