Ősszel is

2021.10.22. 06:00

Erős visegrádi vállalkozói közösséget épít a V4 Startup Force

A Design Terminal startup ösztöndíjprogramjának aktuális szemeszterében négy csapatnak van lehetősége nagyvállalatokkal üzleti kapcsolatot építeni, ezáltal pedig a visegrádi országok felé terjeszkedni vállalkozásukkal.

Forrás: Shutterstock

  • A virtuális valóság segíthet a stroke-on átesett emberek rehabilitációjában.
  • Otthon és az irodában is érdemes vizsgálni a levegőben keringő mikroorganizmusokat.
  • A projektalapú munkafolyamatok az első lépéstől az utolsóig automatizálhatók, legyen szó diákmunkáról vagy épp színpadépítésről.
  • Az éttermi maradéknak nem kell feltétlenül a kukában végeznie.
  • Ezekkel az állításokkal indult útjára a Design Terminal startup ösztöndíj programjának őszi szemesztere.

    A V4 Startup Force-ba ez alkalommal is négy csapat került be: a lengyel BioMinds, a szlovák Airlogy Labs, a cseh Onsinch és a magyar Munch, akiknek amellett, hogy workshopokon és inspirációs eseményeken vesznek részt, vállalati matchmakingre is lesz lehetőségük az elkövetkezendő három hétben.

    A V4 SUF-hoz magyar részről olyan cégek csatlakoztak nagyvállalati partnerként, mint a Deloitte Magyarország, az Egis Gyógyszergyár Zrt., a MOL, a Roche Magyarország, a Vodafone Hungary. A program egyik elsőszámú célja, hogy régiós szinten segítse az induló vállalkozásokat és az országok közti terjeszkedésüket.

    A végső válogatásba bekerült négy csapat e héttől

    virtuális vállalkozásfejlesztési túrára indult, melynek első állomása Magyarország.

    Csehország, majd Szlovákia lesz a következő házigazda, végül pedig október 28-án Lengyelországban ér véget a program. A csapatok minden állomáson országspecifikus üzleti ismeretekre és kapcsolatokra tehetnek szert.

    A Design Terminal szakmai partnerei most is a cseh DEX-IC, a lengyel ReaktorX Warsaw és a szlovák CAMPUS. A programot még 2018-ban indította az innovációs ügynökség, a Nemzetközi Visegrádi Alap azóta támogatója a kezdeményezésnek. Az elmúlt években több, mint 200 startup jelentkezett a programra, közülük több, mint 40 jutott be, és közreműködésükkel több, mint 100 üzleti találkozó valósult meg annak reményében, hogy a résztvevők közösen hozzák létre az erős visegrádi vállalkozói közösséget.

    Több vállalkozás is felvehette a kapcsolatot a nagyvállalatokkal

    Az előző félévhez hasonlóan már a kiválasztási folyamat során is értékes ismeretekkel és kapcsolatokkal vértezett fel 17 vállalkozást a Design Terminal.

    Az öt nap alatt azok a startupok is workshopokon és networking eseményeken vehettek részt, akik később nem kerültek be a programba. A tábort záró Demo Day során pedig szakértő mentorok előtt mutatkozhattak be.

    Borítóképünk illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!