Nem az első baleset

2021.08.10. 15:22

Felrobbant a fülében a Bluetooth-os fülhallgató, meghalt

Egy fiatalember halálát okozta a vezeték nélküli készülék meghibásodása.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A tragikus esemény a hírek szerint az indiai Dzsaipur városában történt. A 28 éves Rakesh Nagar a kórházban halt meg, kezelőorvosa szerint

a robbanás kiváltotta sokk miatt megállt a szíve.

Nagar otthon tanult és közben vagy zenét hallgatott, vagy valakivel telefonon beszélgetett, mikor a vezeték nélküli készülék felrobbant. Mindkét füle súlyosan károsodott, s bár kórházba szállították, meghalt.

A fiatalember valamilyen olcsó, benzinkutakon kapható „helyi márkát” használhatott – írják a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Twitteren. Vélhetően lemerült a fülhallgató akkumulátora, és

töltés közben is használta, úgy robbanhatott fel.

A készülék nyilván nem tokban, hanem microUSB kábellel tölthető lehetett.

A hasonló hírek többnyire olcsó és névtelen gyártók kütyüjeiről szólnak, de robbanásos esetek előfordulnak drága és megbízható(nak hitt) készülékekkel is.

Pár éve egy nő szenvedett az arcán súlyos égési sérüléseket, amikor a Beats fejhallgatója felrobbant a Pekingbe Melbourne-be tartó légiúton.

Fotó: Neowin

Egy floridai férfi pedig fehér füstöt látott szivárogni az " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Apple Airpods-ból, ami viszont szerencsére csak akkor robbant fel, miután eltávolította a füléből.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!