Valami, vagy megy valahová

2021.05.25. 14:49

Megint UFO-król készül amerikai kormányzati jelentés

Kikacagtuk az „azonosítatlan légi jelenségekben” hívőket. Ehhez képest a védelmi miniszter és a hírszerző ügynökség jelentést készít az amerikai kongresszusnak.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A munkát állítólag az indokolja, hogy a Pentagon szerint egyre gyakrabban jegyzik le amerikai harci gépek pilótái a találkozásaikat a légtérben UFO-kkal (Unidentified Flying Object, azaz azonosítatlan repülő tárgy).

Eddig az efféle híreket észlelési tévedésként, vagy félreértelmezésként regisztrálták, most viszont a hírek szerint ismét

nem lehet olyan könnyed mozdulattal félresöpörni jól képzett, tökéletesen beszámítható repülősök és a titokzatos eszközök közötti találkozásokat.

Felhozták a régi nagy történeteket, a haditengerészet három, sokat emlegetett videóját a furcsa, gömb alakú tárgyakról, amelyek értelmezhetetlen módon haladtak a horizonton. David Fravor és Alex Dietrich San Diego partjainál láttak fehér, „Tic Tac kinézetű” objektumot, ami „jobbra előttük haladt, aztán egyszer csak eltűnt”.

„Határozottan ott volt valami, ami jobb, mint a mi repülőgépeink.”

– állították a pilóták.

Annyi bizonyos, hogy legalábbis számszerűen elszaporodtak az ilyen megfigyelések. A National UFO Reporting Center nevet viselő központ évek óta egyre több efféle légi jelenséget dokumentál. 2019-ben már 6000-re, tavaly 7000-re rúgott a számuk, idén májusig ezret írtak le.

Hogy az adatok a pilóták járvány alatt megnövekedett fantáziaműködését mutatják-e, vagy a műszerek jeleznek félre, azt nem tudni, hiszen az „az igazság mindig odaát van” és lesz.

Az észlelések számának alakulását ábrázolja hívőknek és nem hívőknek a Statista alábbi grafikonja.

Infographic: UFO Sightings Are Taking Off Again | Statista

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!