Nem lesz olcsó

2021.05.05. 17:30

Igazi kihúzható fénykardot mutatott be a Disney (videó)

Nagyot villantott – ezúttal szó szerint – a nemzetközi Star Wars-napon, május 4-én a Csillagok háborúja űropera tulajdonosa.

Forrás: Disney

Eddig be kellett érniük a rajongóknak holmi műanyag világító csövekkel, tegnap azonban a Disney közzétette hivatalos oldalán a videót, amelyen a filmeken látható módon a markolatból csúszik ki – bzvuúm! – a világító fénykard.

A kard a Disney jövő évben megnyitandó, Galactic Starcruiser nevű szállodájának vendégei számára lesz először elérhető.

A fénykard minden padawan álma, s így már többen, többször elkészítették a valóságban is, de csak probléma lett belőlük.

Akadt, aki veszélyes gázt gyújtott meg: látványos fegyvere inkább lángszóró lett, mint kard.

Még az MIT mérnökei is a maguk módján mondhatni fontolóra vették a dolgot.

A Disney most bemutatott kardjával nem lehet acélfalakon ajtót vágni – vagy éppen a párbajozó fél karját –, de a penge csakugyan a markolatból csúszik elő az alábbi konceptvideón szemléltetett módon:

Yes they did.

It won't melt through metal blast doors, or cut off your hand, but it does feature an illuminated blade that will extend and retract at the push of a button.

This animation shows the concept behind the tech. pic.twitter.com/e7fwP06CxF

A megoldás vélhetően egy 2018-ban bejegyzett szabadalmukon alapul, ami már visszahúzható, belsőleg megvilágított pengét ígér.

2022-ben tehát a lézerkardot kézbe lehet venni – de nem megvenni. Árat ugyanis nem lehet tudni, a Disney összes híradása arról szól, hogy a Galactic Starcruiser szállodájuk vendégei – biztonságos, ellenőrzött körülmények között kipróbálhatják majd.

Fotó: Disney

A rajongók személyenként várhatóan 1400 dollárért (mintegy 450 ezer forint) tölthetnek el három napot (két éjszakát) a hotelben.

Fotó: Disney

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!