Járvány

2021.04.30. 14:38

Májusban is elérhető lesz az ingyenes internet

A kormány számára fontos, hogy támogassa a digitális oktatásban tanuló diákokat, családjaikat és tanáraikat, ezért májusban is elérhető lesz az ingyenes internet.

Forrás: Shutterstock

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára hozzátette, a lehetőség

több mint 1 millió diák tanulását és közel 120 ezer pedagógus munkáját segíti, amely havonta 1.2 milliárd forintot hagy a magyar családoknál.

A kormány tavaly novemberben ingyenessé tette a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatásokat a digitális munkarendre átállt általános és középiskolák pedagógusai és tanulói számára. Mivel valamennyi internet-szolgáltató kivette a részét a járványhelyzet hatásainak enyhítéséből, ezért a kisebb szolgáltatók kompenzációban részesülnek az arányosabb teherviselés érdekében.

A kapcsolódó felhívásra olyan szolgáltatók jelentkezését várják, amelyek éves árbevétele az elmúlt két évben nem haladta meg az évi 12 milliárd forintot, és alkalmazotti létszámuk 300 fő alatt volt.

Az igényeket első ütemben a 2020 novembere és 2021 márciusa közötti időszak bevételkiesésének kompenzációjára lehet benyújtani 2021. május 19-éig. A felhívás a lebonyolító Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség honlapján érhető el.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!