Egyre több csapat

2021.02.04. 10:19

Rekordnevezés a Kódolj határok nélkül! programozó versenyre

Sikeres az idén második alkalommal meghirdetett nyílt forráskódú programozó verseny: a Belügyminisztérium és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. felhívására 60 középiskolai csapat jelentkezett, ami a tavalyi duplája.

Forrás: Shutterstock

A középiskolások mellett a 2021-ben elsőként, hagyományteremtő céllal létrehozott felsőoktatási kategóriában 20 csapat méri majd össze tudását.

A verseny célja, hogy a programozás iránt érdeklődő diákok bővítsék tudásukat a nyílt forráskódú technológia témakörében, majd

megmutassák tehetségüket egy valós alkalmazás kidolgozása során.

A kezdeményezés emellett alkalmat teremt a hazai és a határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók, oktatók és a NISZ Zrt. szakembereinek széleskörű tapasztalatcseréjére a nyílt forráskódú technológiák terén.

A nyílt forráskódú szoftverek és nyílt szabványok fontos szerepet töltenek be a magyar közigazgatásban. A NISZ Zrt. 2016-ban Nyílt Forráskódú Kompetencia Központot hozott létre, mely mára már kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el a LibreOffice fejlesztésben és hibafeltárásban.

A Kódolj határok nélkül! programozó versennyel kapcsolatban további részletek a weboldalon találhatók.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!