Járvány

2020.11.12. 11:57

Ingyen edzhetünk online a kijárási tilalom idején az iGymnél

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére az edzőtermeknek és sportközpontoknak is be kellett zárniuk. A sportolni vágyóknak azonban nincs okuk az aggodalomra.

Forrás: Shutterstock

Kutatások szerint ugyanis az otthoni testedzés is legalább olyan hatékony, mint más edzéstípusok. A frissen indult, itt elérhető online edzőteremben

a most regisztrálók egész novemberben ingyen edzhetnek este 8 és reggel 5 között.

A szigorítások sokak életvitelére gyakorolhatnak hatást, hiszen az aktív, sportos életmódot akadályozzák a fizikai korlátozások. Pontosan ezért döntött úgy az iGym online edzőterem magyar fiatalokból álló csapata, hogy ebben az időszakban mindenki előtt ingyenesen megnyitja a kapuit.

Maradjon otthon, de maradjon formában

Stubán Dominik, a platform egyik alapítója elmondta, az online, otthoni edzéslehetőség mind ez idáig hiánycikk volt Magyarországon, pedig felmérésük szerint a járványhelyzettől függetlenül az emberek közel fele szívesen venne részt az interneten megtartott tréningeken.

„Az első hullám idején a legtöbb edző próbálta Zoomon vagy Facebook live-on megtartani az edzését, de ezek a rossz kép- és hangminőség miatt már-már élvezhetetlenek voltak. Ezzel ellentétben mi olyan élő adást nyújtunk a felhasználóinknak, ami egy előre rögzített HD-minőségű YouTube-videóval van egy szinten” – magyarázta.

Mint fogalmazott, jelenleg a sportpiacnak mindössze alig egy százalékát teszi ki az online, de hosszú távon ez a piaci részarány 20 százalékra is emelkedhet.

Nemcsak a kilátástalan helyzetbe sodródott edzőknek szeretnének alternatívát biztosítani, de a testmozgási, sportolási lehetőségeket keresőknek is.

„Korábban külön eseményt kellett szervezni a Facebookon az online edzésekhez, illetve a pénzgyűjtés és számlaadás megoldatlan volt, a legtöbben feketén dolgoztak. Mi mindent biztosítunk az edzők számára az adminisztrációtól kezdve a számlázáson át egészen a kiváló stream- és hangminőségig, miközben a sportolók is mindent megtalálnak egy helyen és számos sportág és edző közül választhatnak kedvük szerint, majd az órákat értékelhetik is.”

A legnépszerűbbek jelenleg a pilates, a zsírégető és az alakformáló órák a honlapon, de a teljesség igénye nélkül ki lehet próbálni a jóga, a tabata, a FitFight, az aerobik, az indoor cycling edzéstípusokat, az idősebb korosztálynak pedig a fitt nagyi tréninget, míg friss anyukáknak akár a baba-mama tornát is.

Ingyen hozzáférhető videók és betekintés az órákba

Az iGym tehát november közepéig teljesen ingyenessé teszi az élő, online edzéseken való részvételt, s egész novemberben este 8 és reggel 5 között ingyen hozzáférhetnek az edzeni vágyók az összes korábbi videóhoz is. Ez jelenleg több mint egynapnyi folyamatos edzésfelvételt jelent, amely folyamatosan bővül, és a hónap végére előreláthatólag 100 óra felett lesz.

Stubán Dominik felhívta a figyelmet arra is, hogy a bezárásra kötelezett edzőtermeknek teljes körű technikai segítséget nyújtanak: az órák online közvetítéséhez szükséges eszközöket igény szerint telepítik számukra, így biztosítva, hogy a bezárásra ítélt edzőtermek online tudják tovább folytatni tevékenységüket.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!