Nem mehet sehová? Dehogynem!

2020.03.27. 06:00

Kattintson, és ingyen bejárhatja a világ 10 legszebb múzeumát

Bár a távoli műcsarnokok kapui bezárultak, az online lehetőségek viszont kinyíltak: fizetni sem kell érte, a sorban állás is elmarad, úgy gyönyörködhetünk kedvünkre bennük.

Fotós: NurPhoto

Fotós: NurPhoto

Összegyűjtöttük a legszebb múzeumok weboldalait. A nyitóoldalaikon ugyan leginkább a kényszerű zárról, az elmaradó programokról lehet olvasni, de a néha fáradtságos keresgélést megkönnyítendő,

mindegyiknél megmutatjuk, hová kattintva lehet egyenesen belépni az online látogatásra.

Több mint hatezer év kincsét tárja elő a Getty az Egyesült Államok nyugati partján. Látható a neolitos agyagfiguráktól Van Gogh és Renoir alkotásain át sok páratlan darab.

Lehet kezdeni virtuális túrával, de talán még jobb az ide kattintva elérhető múzeumi nézet, ami a valóságos jelenlét illúzióját nyújtja. Vessünk egy pillantást a szoborparkra és a teraszra is.

Szárnyalóan boltíves mennyezetek, freskók, falfestmények és gazdag kárpitok. A Vatikáni Múzeumban ide kattintva virtuális látogatást tehetünk, 360 fokban látható képekkel, köztük természetesen a Sixtus-kápolnával.

Idegenvezetővel vándorolhatunk a Vatikán többi helyszínén, a Szent Péter bazilikában és a téren.

Guggenheim, Bilbao

Fotó: John Nacion/NurPhoto / AFP

A csupa titán és acél épület a világ egyik legkülönlegesebb művészeti terét rejti. Az interaktív túra itt érhető el.

Az itt látható diplodocustól a dodóig, a növénytantól a pillangókig a Természettudományi Múzeum hatalmas gyűjteménye régi kedvelt célpontja a londoniaknak és a turistáknak.

És most is látható az egyik csemege, Dippy, a dinó, aki bár nemrég turnéra indult, virtuálisan még mindig megjelenik az előcsarnokban az interaktív online útmutatóban.

Rijksmuseum, Amszterdam

Fotó: MAAT / ANP / AFP

A nyolcvan galériás múzeum épülete a klasszikus építészetet egyesíti a modernitással.

Az itt elérhető interaktív túra segíti a felhasználókat, hogy közel kerüljenek Vermeer, Rembrandt és más nagy holland mester minden ecsetvonásához.

Számos helyszínen található a múzeumegyüttes: a fő galéria Gwacheonban, a három fiók Deoksugungban, Szöulban és Cshongdzsuban van.

A virtuális túrákon a világ nagy mesterei, kortárs koreai alkotók és feltörekvő ifjú művészek munkái láthatóak különböző stílusban és műfajokban Joseph Beuystól Warholon át Nam June Paikig.

A Musée d'Orsay Párizs központjában található, a világ egyik legismertebb múzeuma. 138 méter hosszú, ívelt üvegteteje alatt a világ legnagyobb impresszionista és posztimpressionista alkotásai is megtalálhatók.

A virtuális túra bemutatja az épület történetét is, ráadásul innen 360 fokos kilátás nyílik az épület pazar környezetére.

British Museum, London

Fotó: David Cliff/NurPhoto / AFP

A virtuális túra 360 fokos nézete lehetővé teszi a nézőknek, hogy megcsodálják a rosette-i követ, az egyiptomi múmiákat és más ősi látványosságokat.

Izgalmas látvány a múzeum interaktív infografikája, a History Connected amely látványos, kattintható idővonalon helyezi el a történelmet.

A múzeum a XIV.-től a XX. századig tartó, átfogó történelmi gyűjteményét virtuális platformján lehet elérni.

Az 1968-ban épült intézményt kívülről is érdemes megnézni a Google Utcaképben.

A Trafalgar tér négy oroszlánjának hátterében található National Gallery a XIII.-tól a XX. századig tartó időszak festményeinek, akvarelljeinek, rajzainak és más európai műalkotásoknak ad otthont.

Kiállítótermein 360 fokos nézetben tudunk gyalogolni, nézelődni a központi halltól a reneszánsz műalkotásoktól a portrékig, oltárképekig.

Borítóképünkön szobor a párizsi Tuileriák kertjében (Jardin des Tuileries)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában