Járvány

2020.03.17. 11:55

A Google ajánlata: tartsunk távolságot a többi embertől

Mivel a koronavírus továbbra is igen gyorsan terjed az egész világon, úgy tűnik, hogy a kötelező szabályokon túl a legfontosabb teendő a szigorú távolságtartás másoktól.

Forrás: Shutterstock

Szakértők szerint már késő megállítani a járvány lefolyását, a jelenleg alkalmazott legtöbb intézkedés fő számú célja a vírus terjedésének lassítása, avagy a „terjedési görbe lesimítása”.

Minden tájékoztatás mellett is sokan érzik magukat bizonytalannak a vírus alapvető tudnivalóival kapcsolatban és – ahogy szokták – megguglizzák a kérdést.

A Google Trends adatai szerint a kifejezésre való keresés százszorosára nőtt, a „koronavírus közösségi távolságtartás” és a „közösségi távolságtartás meghatározása” a legnépszerűbb keresési lekérdezések.

A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC – Centers for Disease Control and Prevention, az USA egészségügyi hatósága) a következőképpen határozzák meg a szükséges távolságot:

„Kerüljük a tömeget, a zárt helyiségeket és tartsunk 2 méteres távolságot másoktól.”

Szakértők alapvető fontosságúnak tartják ezen tanácsok betartását a szigorú rendelkezések végrehajtása mellett.

Infographic: Social Distancing Is the Order of the Day | Statista

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!