Magyar találmány

2020.02.17. 21:56

Megszűnhet a sorban állás a benzinkutaknál

Óriási érdeklődés fogadta a Rollet nevű magyar startup bemutatóját a londoni MOVE-on.

Forrás: Shutterstock

A kontinens legrangosabb mobilitási konferenciáján a jövő közlekedési megoldásait keresik a világ legnagyobb befektetői és itt ismerkedhettek meg az innovációval, ami a debreceni autósok számára természetes és már Budapesten is egyre népszerűbb.

A Rollet automatizált fizetési megoldás, amely attól különleges, hogy a rendszám és bankkártya adatok egyszeri regisztrálása után a gépkocsi válik automatikusan a fizetőeszközzé, legyen szó parkolásról, tankolásról, vagy bármilyen olyan helyzetről, amikor autózás közben kell fizetni.

Tulajdonképpen egy óriási bankkártyát varázsolunk bármely autóból,

ami ezután bármilyen élethelyzetben képes fizetni az autóval igénybe vett szolgáltatásokért – mondta Andy Zhang, a Rollet alapító vezérigazgatója.

„A mindennapi gyakorlatban egyelőre csak a zárt területi parkolókban használják a megoldásunkat országszerte, de elhárult minden akadály az elől, hogy a tankolásért is áthajtással fizessünk. Képzeljük csak el, hogy nincs többet sorban állás a tankolás után, csak visszahelyezzük a töltőpisztolyt a helyére, visszaülünk a kocsiba, és mire kihajtunk a benzinkútról, a rendszer már a fizetést is lebonyolította” – fogalmazott a vezérigazgató.

A londoni MOVE, a startupok globális színpada, ahol a világ legbefolyásosabb vállalataival, befektetőivel és a médiával kerülhetnek közvetlen kapcsolatba az induló vállalkozások, esélyt kapva arra, hogy ők is a világszerte elismert cégek közé emelkedjenek a ranglétrán.

A Rollet, a hazai startup-világ egyik legnépszerűbb szereplője a nemzetközi piacon. Miután tavaly a bécsi Property Forumon a régió legjelentősebb ingatlanpiaci szereplői a legígéretesebb vállalkozásnak választották, idén a legmenőbb európai startupok közé válogatta be a rangos holland Tech5 konferencia szakértő zsűrije és az EU-Startups technológiai szaklap is.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!