Magyar Posta

2019.08.07. 11:05

Megszűnnek a papíros tértivevények

Januártól tervezik a papír alapú visszajelzéseket digitálisra váltani: interneten s mobilapplikáción követhetjük majd a küldemények útját.

Forrás: Shutterstock

Teljes fordulatszámon üzemel szeptembertől az elektronikus kézbesítési rendszer. Az elektronikus kézbesítési rendszer kifejlesztésére a társaság 2,4 milliárd forint uniós támogatás mellett 1,9 milliárd saját forrást fordított – írja a Világgazdaság.

Jenei János, a cég IT-megoldásokért felelős igazgatója a lapnak elmondta: az elektronikus kézbesítési rendszeren keresztül a küldeményazonosítók megadásával az ügyfelek a Posta honlapján vagy mobilapplikáción keresztül követhetik az ajánlott és a tértivevényes levelek útját.

A papír alapú tértivevények év végi kivezetését kormányrendelet írja elő,

januártól csak elektronikusan hozhatók létre a kézbesítést igazoló visszajelzések

a hivatalos iratokat feladók számára.

Jenei János kiemelte: az állami hátterű cég a következő két-három évben nagyszabású digitális átalakuláson esik át. A kihívás óriási, hiszen a 30 ezer dolgozót foglalkoztató cégnél 650 alkalmazás fut párhuzamosan, 2800 szolgáltatási ponton, postákon, logisztikai bázisokon, üzemekben, irodákban.

A kézbesítés elektronikussá tételével az ügyfél számára

átláthatóvá, ezáltal biztonságosabbá válik a folyamat,

a Posta számára pedig hatékonyabb lesz a kézbesítés, gyorsul a feldolgozás.

A levelek után a következő 2-3 évben az automatizált csomagfeldolgozás és csomagkézbesítés kifejlesztése lesz a fő irány a Magyar Postánál.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!