Eddig a legnagyobb

2019.06.18. 17:34

Piacon a világ első 8K OLED televíziója

A 88 hüvelykes 8K OLED TV ütős képminőséget kínál az LG piacvezető OLED technológiájával.

Forrás: Shutterstock

Dél-Koreában kezdik a világ első 8K OLED televíziójának (88Z9) értékesítését. A készülék Észak-Amerikában és Európában a harmadik negyedévben lesz elérhető.

Az LG eddigi legnagyobb OLED televízióján, a 8K OLED TV-n jól érvényesülnek az OLED előnyei a hagyományos LED-kijelzőkhöz képest. A készülék speciális panelje 33 millió önálló fénykibocsátásra képes képpontból áll, melyek a végtelen kontrasztarány és a tökéletes fekete megjelenítése mellett élethű színeket kínálnak széles betekintési szög esetén is.

A 8K Ultra HD felbontás a full HD-hoz képest tizenhatszoros, az UHD-hoz képest pedig négyszeres mennyiségű képpontot jelent: ennek köszönhetően a 88 hüvelykes televízió 7680 x 4320 pixelével szokatlan képélességet biztosít.

A tévé 8K OLED paneljének teljesítményét a gyártó második generációs α (Alpha) 9 Gen 2 8K intelligens processzora erősíti, amely mélytanulási technológiával és hatalmas vizuális adatbázis használatával javítja a kép- és hangminőséget.

Felskálázva a tartalmakat 8K-ra

A chip a lejátszott tartalom forrását és minőségét elemezve képes a beállításokat optimalizálni.

Az α9 Gen 2 8K processzor révén az LG 88 hüvelykes televíziója fejlett jelfeldolgozási képességeket kínál: a 4K OLED készülékek négylépéses zajcsökkentéséhez képest a 8K felbontású tévé beépített hatlépéses zajcsökkentési technológiát alkalmaz.

Ennek köszönhetően a televízió a lehető legélethűbb 8K képet jeleníti meg a 4K (3840 x 2160) vagy 2K (1920 x 1080) tartalmak felskálázásakor is. A processzor ráadásul a környezeti jellemzők elemzése nyomán képes beállítani a kijelző ideális fényerejét.

Majd a tévé eldönti

Az LG 88Z9 hangminőségét egy olyan intelligens algoritmus teszi teljessé, amely képes a kétcsatornás hangot virtuális 5.1-es térhangzássá alakítani.

A gépi mélytanulás jelentősen javítja a hangzást, hiszen a készülék a lejátszott tartalom forrásának azonosítása és elemzése nyomán a filmeknél erőteljesebb hanghatásokat, a zenénél mélyebb basszust, sportközvetítések esetén pedig tisztább beszédhangokat képes megszólaltatni. A felhasználók a tévénézés körülményeihez igazíthatják a hangbeállításokat, vagy a tévére bízhatják, hogy az a környezeti jellemzők alapján teremtse meg a legjobb hangzást.

A készülék beépítve kínálja majd a Google és az Amazon hangalapú asszisztenseit.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!