Hurrá, hajtogatunk

2019.05.16. 17:51

Mégis összejöhet a Samsung hajtogatható csodakészüléke

Jó hírek érkeztek a Samsung Galaxy Fold javításával kapcsolatban: a Yonhap News szerint várhatóan júniusban indul a javított változat eladása.

Kwon Gye-hyun, president of Samsung Electronics Greater China, introduces the Samsung Galaxy Fold smartphones during the launch event in Wuzhen town, Jiaxing city, east China's Zhejiang province, 28 February 2019. A couple of days ago, Samsung officially launched its next-generation Galaxy S-series smartphones, which includes Galaxy S10, S10 Plus, S10e, and S10 5G. Now, the company has revealed that the Galaxy S10 series was launched in China on 28 February 2019. The company has also announced something called “first-time experience plan”, which seems like an early-adopter scheme for the Galaxy S10, S10 Plus, and S10e. In this, the first time buyers of the Galaxy S-series smartphones will get their hands on the device on 25th February. As per the reports, the company has prepared a stock of around 10,000 units for this offer. The early adopter pricing of the Galaxy S10e in China in 5,300 yuan, which roughly converts to $788 while the Galaxy S10 costs 6,300 yuan (approximately $936). The Galaxy S10 Plus will cost 7,300 yuan (approximately $1085) while the 12GB RAM and 1TB storage model of S10 Plus is priced at 12,000 yuan, roughly $1783. The Galaxy S10 sports a 5.8-inch “Dynamic” Infinity-O AMOLED while the S10+ comes with a bigger 6.44-inch display. The display supports QHD+ resolutions and 19:9 aspect ratios and is HDR10+ certified. The devices come with an ultrasonic in-display fingerprint sensor which Samsung says is faster than the optical fingerprint sensors.

Mint beszámoltunk róla, a Samsung nyolc éve tervezett csodatelefonja, a középen hajtogatható Samsung Galaxy Fold kijelzője az amerikai szakújságíróknak tesztelésre adott példányokon pár napos használat után a hajlításnál felpúposodott, megrepedt.

Az aranyáron eladni tervezett készülék induló ára 1980 dollár, mire ide ér – már, ha valaha is ideér – 6-700 ezer forint lesz.

A Samsung az előrendelő ügyfeleknek e-mailt küldött, amelyben közölte, hogy a cég ugyan „előre lépett” a javításban, de „még mindig nem tudják megerősíteni a szállítás időpontját. A következő hetekben pontosabb információkat küldünk.”

A SamMobile vette észre a Yonhap News biztató híradását

A dél-koreai weboldal szerint már dolgoznak a javításon. Először is leszedhetetlenné tették a védőréteget a kijelzőről – már az első vállalati magyarázat szerint is a hibát jórészt az okozta, hogy a tesztpéldányokról rutinosan eltávolították a kijelzővédő fóliát. Aminek esetünkben maradnia kell.

Ezek kívül megszüntetik a hajtogató zsanérokon található réseket, hogy ne tudjon oda nem való folyadék és kosz beszivárogni rajtuk.

Állítólag már a jövő hónapban kapható lesz

A továbbfejlesztett készülékeket a hír szerint dél-koreai mobilszolgáltatóknál már tesztelik. Várhatóan még ebben a hónapban hivatalosan kihirdeti a Samsung a Galaxy Fold kiadásának dátumát, ami a fáma szerint júniusi lesz.

Borítókép: Kwon Gye-Hyun bemutatja a Samsung Galaxy Fold készüléket (Fotó: AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!