feltörekvő zenekar

2020.07.20. 19:30

Új dallal jelentkezett a HWA

Megjelent a Here We Are legújabb száma, ami a Maradok fiatal címet kapta.

Zöldi Anikó

A csapatnak jövőre jelenik meg a második nagylemeze, aminek az első számához klipet is forgattak. Ezzel kapcsolatban kerestük fel az együttest, akik szívesen válaszoltak kérdéseinkre.

Hol forgattátok a klippet? A dal a korlátozások alatt íródott vagy hamarabb?

Elég érdekes sztori, hiszen a klip egyik részét még 2018-ban rögzítettük Budapesten, a zenekaros image felvételeket pedig a napokban csináltuk.

Szeretünk 4-5 hónappal előre dolgozni a dalokat illetően, viszont akkor még csak a klip ötlete volt meg, ami nagyjából annyiban is maradt.

A videóanyagot félretettük, halogattuk és konkrétan teljesen új dalt írtunk neki, ami a második lemez első gyermeke lett. (Közben persze jöttek ki a dalok folyamatosan a „Lámpás” című lemezünkről.)

Mi ihletett meg titeket erre a számra?

Kellett valami, amivel fel tudjuk vezetni a lemezt. Viccet félretéve a szöveg arról szól, hogy nem a korunk határozza meg a személyiségünket és bátran merjünk kilépni a komfortzónánkból.

Vállaljuk fel azt, akik vagyunk és menjünk szembe az élet áramlásával. Egyébként olyan élethelyzetekről írunk, amik velünk is megtörténnek és mással is egészen biztos.

Hogy viseltétek a korlátozásokat?

- Természetesen minket is nagyon rosszul érintett az egész. Éppen indult volna a 10 állomásos turnénk, amikor jött a hír, hogy nem lehetnek koncertek.

Ezalatt az idő alatt a zenekar sem találkozott, és meg is állt a munka egy időre. Később igyekeztünk olyan megoldással forgatni műteremben, amihez nem kellett stábot alkalmazni, így saját magunk forgattuk le az Ellopott éjszakák dalunkhoz készült egyszemélyes videót.

Mikor lesz koncertetek?

- Jelenleg minden erőnkkel azon vagyunk, hogy pótolni tudjuk az elmaradt koncertjeinket, viszont sajnos ez még nem ilyen egyszerű.

Augusztus 22-én Miskolcon tudunk egy ingyenes és korhatár nélküli koncertet csinálni a Helynekemben.

Hallgassátok meg a legújabb számot!

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!