Premier

2019.12.25. 19:18

Ekkor kerül a mozikba A feltaláló című magyar film

Az alkotás a Béres Csepp születésének eseményeit követi.

Forrás: Pannonia Entertainment

Február 6-án lesz Gyöngyössy Bence A feltaláló című filmjének országos premierje, az alkotás Béres József kutató a hatalommal vívott harcát mutatja be

közölte a produkció.

A játékfilm megeleveníti a kutató sorsát a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig.

A feltaláló a Béres Csepp születésének eseményeit követve egyúttal látleletet ad a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról, a szocializmus visszásságairól, az akkori társadalmat átható hazugságokról, intrikákról. Úgy érzem, napjainkban különösen fontos, hogy felelevenítsük Béres József elkötelezettségét és azt a morális értékrendet, amelyet a kutató ránk hagyott

nyilatkozta a rendező.

Béres József szerepét Gáspár Tibor Jászai Mari-díjas színész, feleségét, Papp Katalint Huszárik Kata alakítja a filmben. További főbb szerepekben többek között Für Anikó, Lukács Sándor, Seress Zoltán, Trokán Péter és Trill Zsolt látható.

A 120 perces filmalkotás a Projekt Film és az MTVA koprodukciójában készült. Forgatókönyvét Béres Klára Cseppben az élet című könyve alapján Petényi Katalin, Gyöngyössy Bence és Kabay Barna írták.

A Duna Televízió 2019-ben négy részes sorozatban mutatta be Béres József életét.

A produkció a Pannonia Entertainment forgalmazásában kerül a mozikba.

Borítókép: Gáspár Tibor Jászai Mari-díjas színész A feltaláló című film egyik jelenetében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!