Bulvár, celeb

2017.01.02. 15:13

Videó: Ez történt 2016-ban

Emlékszik még a tavalyi évre? Segítünk: felidézzük 2016 legfontosabb hazai és nemzetközi eseményeit!

Emlékszik még a tavalyi évre? Segítünk: felidézzük 2016 legfontosabb hazai és nemzetközi eseményeit!

Ez történt januárban

Már a január sem telt nyugodtan. Miskolcról elindult a tanárok tiltakozó hulláma, Hosszú Katinkától pedig az úszószövetség reformja. És a taxisok is utcára vonultak.


Ez történt februárban

Tanártüntetések sorozata indult, leváltották az akkori köznevelési államtitkárt, elhunyt Psota Irén, a nemzet színésze. Mindez idén februárban történt. Év végéhez közeledve idén is felidézzük a 2016 legfontosabb eseményeit. A február óriási sikerrel zárult: 34 év után először nyert Oscar-díjat magyar film, a Saul fia lett a legjobb idegennyelvű alkotás.


Ez történt márciusban

Nem telt nyugodtan a március: terrortámadás volt Brüsszelben, Magyarországon pedig egymásnak estek az ellentüntetők és a kormányt támogatók március 15-én. De tüntettek a taxisok, a környezetvédők pedig saját testükkel akadályozták meg, hogy kivágják Budapesten a Városliget fáit.


Ez történt áprilisban

Eltörölték a vasárnapi boltzárat, sztrájkoltak a tanárok és lemondott Kiss László az Úszóválogatott kapitánya. Görögországban fellobbant az olimpiai láng és rajongók százezrei siratták Prince-t.


Ez történt májusban

Megszólalt Kiss László áldozata, aláírta a 3-as metró felújításáról szóló szerződést a kormány és a BKV, de azóta sem történt semmi. Kényszerleszállás az autópályán Budaörsnél.


Ez történt júniusban

A többség az Unióból való kilépésre szavazott Nagy Britanniában. Ezután lemondott Cameron miniszterelnök. Tömegek ünnepelték a magyar válogatott jó szereplését a foci Eb-n. Hatalmas áradások Európa szerte.


Ez történt júliusban

Több merénylet is megrázta a világot júliusban; először Nizzában hajtott a tömegbe egy férfi a tengerparti sétányon, Münchenben pedig egy 18 éves fiú lövöldözött egy bevásárlóközpontnál. A magyar kultúrát pedig súlyos veszteség érte: elhunyt Esterházy Péter és Somló Tamás.


Ez történt augusztusban

15 olimpiai érem, ebből nyolc arany, hat a két legeredményesebb sportolótól, Kozák Danutától és Hosszú Katinkától. Így kezdődött az augusztus, és a sportolók később sem lazsáltak. A magyar paralimpiai küldöttség is 18 éremmel tért haza Rióból. Augusztus közepén vette kezdetét a kormány betelepítési kvóta ellenes népszavazási kampánya.


Ez történt szeptemberben

Robbantás a Teréz körúton, plakátháború a népszavazás előtt, kisrepülők ütköztek Gödöllőnél. Szeptemberben még a Red Hot Chili Peppers is fellépett Budapesten - ráadásul egymás után kétszer is.


Ez történt októberben

Érvénytelen lett a betelepítési kvótáról szóló népszavazás, bezárták a Népszabadságot, elfogták a körúti robbantás gyanúsítottját, aki egy házilag barkácsolt bombával két rendőrt sebesített meg a Teréz körúton.


Ez történt novemberben

Megválasztották Amerika soron következő elnökét. Véget ért egy időszak Kubában, meghalt Fidel Castro, aki fél évszázadon át diktátorként irányította az országot. Lemondott Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke. És végleg megszűnt a Class Fm.


Ez történt decemberben

10 ezer forint értékű Erzsébet utalvány a nyugdíjasoknak a kormánytól, egy kamasz és két kisgyerek halála fertőző agyhártyagyulladás miatt. Kamionos merénylő a berlini karácsonyi vásárban és több híresség halála.

Forrás: rtl.hu.


Jól szerepeltek a magyarok az év két legnagyobb érdeklődéssel kísért sporteseményén: a Rio de Janeiró-i olimpián nyolc arany-, három ezüst- és négy bronzéremmel a 12. helyen zártak az éremtáblázaton, előzőleg pedig a labdarúgó-válogatott a nyolcaddöntőig jutott a franciaországi Európa-bajnokságon.

Az év végére a legtöbb ember kimerültnek érzi magát. De ettől még nem veszítjük el a humorérzékünket. A következő Twitter felhasználók a közösségi térben osztották meg, hogyan érezték magukat az év elején, illetve a napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!