Bulvár, celeb

2015.02.08. 15:13

Nem díjazták, hogy politikus képét nyomták a WC papírra Hongkongban

A kínai hatóságok lefoglaltak 7,600 guriga WC papírt, mert nem tartották viccesnek, hogy Hongkong vezérének az arcát nyomtatták rájuk. 20,000 csomag zsebkendő is hasonló sorsra jutott.

A kínai hatóságok lefoglaltak 7,600 guriga WC papírt, mert nem tartották viccesnek, hogy Hongkong vezérének az arcát nyomtatták rájuk. 20,000 csomag zsebkendő is hasonló sorsra jutott. A hatóságok szerint egyáltalán nem volt vicces dolog Hongkong vezérének, Leung Chun-ying-nek az arcát WC papírra és zsebkendőre nyomtatni, az összes terméket lefoglalták. Pedig a demokrata párt 12,900 dollár (vagyis átszámítva 3,4 millió forint) bevételre tett szert 4,000 guriga WC papír értékesítéséből a tavalyi évben (azokra ugyanazt az arcot nyomtatták, mint most). Az újévi vásáron most megpróbálták tovább növelni a kasszát, de hatóságok közbeléptek. Kelvin Lai King-wai (a demokrata párt kreatív vezetője) megdöbbent azon, hogy Peking kiderítette, mire készülnek. A rendelést szándékosan egy stróman adta le, nehogy a terméket összefüggésbe hozzák a párttal.

Hong Kong TP

A demokraták most nagy bajban vannak, mert a bódékat már lefoglalták a vásárra, de így nem lesz mit eladni. A gyártó egyébként már más vezetők fotóját is rányomta egészségügyi termékekre, többek között az amerikai elnök, Barack Obamáét is. Az viszont senkit sem zavart. Mindez egy hónappal a demokratikus tüntetések után történt, ahogy a hong kongi vezető lemondását követelték, mert ő szerintük csak Peking bábuja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!