Bulvár, celeb

2013.02.12. 11:55

Két éven át rossz bankszámlára utalt fizetéséből

London, 2013. február 12., kedd (MTI) - Két éven át véletlenül nem a saját bankszámlájára, hanem egy ismeretlenére utalt a fizetéséből havonta ezer fontot - 350 ezer forintot - egy fodrásznő Nagy-Britanniában. Az ismeretlen örülhetett a pénznek, kivette, elköltötte, a fodrásznő pedig összesen 26 ezer 650 fontot - 9,3 millió forintot - vesztett.

London, 2013. február 12., kedd (MTI) - Két éven át véletlenül nem a saját bankszámlájára, hanem egy ismeretlenére utalt a fizetéséből havonta ezer fontot - 350 ezer forintot - egy fodrásznő Nagy-Britanniában. Az ismeretlen örülhetett a pénznek, kivette, elköltötte, a fodrásznő pedig összesen 26 ezer 650 fontot - 9,3 millió forintot - vesztett.Tévedését egyetlen számjegy elnézése okozta. A bank közölte, hogy nem tudja orvosolni a problémát, még csak joga sincs arra, hogy felfedje az ismeretlen kilétét, mert nem engedik az adatvédelmi törvények. A pénzkezelő csak annyit fedett fel, hogy a pénz a számláról eltűnt - ezért nem tudja visszautalni -, és, hogy az ismeretlen pénzkiadó automatákból vette fel. Mivel nem átutaltatta, számlanyomot sem hagyott maga után.

A pénzintézet közölte, hogy nem hajlandó megtéríteni a fodrásznő kárát, mivel a hibát ő követte el és, ha fizetne, az csalásra csábíthatna - adta hírül a Daily Mail című brit lap.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!