Bulvár, celeb

2013.01.23. 08:09

Eurovíziós Dalfesztivál - Elkészült A Dal elődöntőinek beosztása

Budapest, 2013. január 22., kedd (MTI) - Elkészült az Eurovíziós Dalfesztiválra válogató magyar nemzeti verseny elődöntőseinek beosztása. A 30 versenyben maradt dal február 2-án, 9-én és 16-án három tízes csoportban küzd a továbbjutásért.

Budapest, 2013. január 22., kedd (MTI) - Elkészült az Eurovíziós Dalfesztiválra válogató magyar nemzeti verseny elődöntőseinek beosztása. A 30 versenyben maradt dal február 2-án, 9-én és 16-án három tízes csoportban küzd a továbbjutásért.

A köztévében A Dal című showműsor keretében zajló válogató első részébe, a február 2-i elődöntőbe került az ismertebb előadók közül például Baricz Gergő, Keresztes Ildikó és Palcsó Tamás, egy héttel később látható és hallható mások mellett Éliás Gyula Jr., Odett és Vastag Tamás, 16-án pedig Puskás Peti, Radics Gigi és a United - derül ki az MTVA Sajtóiroda MTI-hez kedden eljuttatott közleményéből.

Ábécésorrendben az első elődöntőbe került Agárdi Szilvi és Pál Dénes, a Background, Baricz Gergő, Bogi, Fehér Zoltán, Gyurcsík Tibor, Keresztes Ildikó, a Mrs Columbo, Palcsó Tamás és Rácz Gergő, a másodikba ByeAlex, Éliás Gyula Jr., Janicsák Veca, Kállay Saunders András, Odett, Plastikhead feat. Gáspár Laci, Rami, Szabó Ádám, Vastag Tamás és Völgyesi Gabi, a harmadikba pedig Brasch Bence, Burai Krisztián, Cserpes Laura, a Flash Travel, Hoffman Mónika, Mohamed Fatima, Polyák Lilla, Puskás Peti, Radics Gigi, illetve a United.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 244 dal neveztek, a zsűri közülük először 75-öt választott ki, majd a lista 30-asra szűkült.

Február 2-án, 9-én és 16-án tíz-tíz dal hangzik el A Dal című televíziós showműsorban, ezt követően lesz a két középdöntő, ahonnan nyolc dal jut a március 2-i döntőbe. Itt a zsűri először négyet választ ki, végül pedig a tévénézők szavazatai döntik el, melyik dal és előadó képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között a svédországi Malmőben.

Az idei, sorrendben 59. Eurovíziós Dalfesztivált májusban azért rendezheti Svédország, mert tavaly a bakui versenyen Loreen svéd énekesnő győzött Euphoria című dalával. A Compact Disco 2012-ben a 24. helyen végzett a Sound of Our Hearts című dallal. A fesztivált az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) 1956 óta rendezi meg, a Magyar Televízió kisebb-nagyobb megszakításokkal 1991 óta közvetíti a fesztivált.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!