Bulvár, celeb

2012.12.16. 23:28

Oláh Gergő nyerte a 2012-es X-Faktort

A 2012-es X-Faktor legjobb énekesnője Antal Timi, a győztese pedig Oláh Gergő lett.

A 2012-es X-Faktor legjobb énekesnője Antal Timi, a győztese pedig Oláh Gergő lett.A show-t a 12 döntős fergeteges közös produkciója indította, aztán Ördög Nóra tűzpiros estélyiben libbent színpadra, ami már megmutatta a kismama legszebb báját, melyet Geszti Péter sem hagyott szó nélkül.

 

A döntősök szülővárosaiban vasárnap este is összegyűltek a rajongók, hogy együtt szurkoljanak a kedvencüknek. Antal Timi rajongói Bánffyhunyadon nézték együtt a show-t, Oláh Gergő rajongói pedig Salgótarjánban szurkoltak. Hogy milyen volt ott a hangulat, azt a nézők is átérezhették, hisz élőben kapcsoltuk a helyszínekről D. Tóth Andrást és Barabás Évát, akik mindenről beszámoltak.

A finalisták közül Oláh Gergő lépett először színpadra kedvenc James Brown dalával. Keresztes Ildikó próbált megszólalni, de a közönség nem hagyta, végül ki tudta mondani: őt levette a lábáról, dögös volt. Malek Miki szerint Gergő már nyertes, Geszti pedig azt mondta, így tökéletes. Ferótól is csak dicséretet kapott. Gergő meghatódva köszönte, hogy itt lehet a Fináléban.

Antal Timi az Over the Rainbow című Leona Lewis dalt választotta. Másodszorra is nagy sikert aratott vele, a közönség és több mentor is állva tapsolt. Ferót elrepítette a mesék birodalmába, mint egy csodálatos tündér. Keresztes azt hitte, nem tud már rátenni, de sikerült neki. Geszti azt hitte, csak egyszer lehet szépen elénekelni ezt a dalt olyan gyönyörűen, de most is nagyon jól sikerült. Malek Miki szerint Timi egy picike énekesmadárka óriási szívvel. Antal Timi nem is gondolta, hogy eddig eljut, és könnyeivel küszködve köszönte, hogy ezt átélheti.

Geszti Péter beváltotta szombaton tett ígéretét, miszerint, ha Oláh Gergő bejut a Fináléba, ő bizony elnyom egy Gangnam-style-t. Lasszózott, lovacskázott, még Ördög Nóra is segítségére sietett a színpadon.

Miután az első kör lement, kezdődhettek a várva-várt meglepetés duettek. Oláh Gergő Vastag Csabával, az X-Faktor 2010 győztesével az Őrizd az álmod! című dalt adták elő. Gergő nagyon fel volt dobva, hogy Vastag Csabával állhatott egy színpadon, mert feltöltötte energiával. Csaba csak annyit mondott Gergőnek: Őrizd az álmod, míg élsz!

Antal Timi Kocsis Tiborral, a tavalyi X-Faktor nyertesével énekelhetett. A Lásd a csodát című dalt adták elő. Timinek fantasztikus érzés volt Tibóval duettet énekelni, aki elárulta, kezdetektől Timinek szurkolt.

Ördög Nóra bejelentette, 2013-ban is lesz X-Faktor. A jelentkezéssel kapcsolatos minden információt megtalálnak itt!

Oláh Gergő kezdte a Győztes dal eléneklését. Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Szabó Ági közös szerzeményét, A törj ki a csendből című dalt adta elő. Feró büszke Gergőre, nagyon jól szerepel a döntőben, Keresztes szerint ez a dal az övé volt, Malek is azt érezte, mindent beleadott Gergő. Geszti reméli, hogy ez a dal Gergő hangjával jut el a későbbiekben az emberekhez.

Ezután Antal Timi is előadta ugyanezt a dalt, Miki még el is sírta magát. Keresztes Ildikó is úgy érezte, megszületett Timi első dala, és bevallotta, imádja a Gergőt, de lány még sosem nyert, most kell. Feró nagyon irigy Mikire Timi miatt. Geszti minden jóból jó sokat kívánt Timinek utolsó jogán. Miki könnyeivel küszködött, alig bírt megszólalni.

Az X-Faktor Fináléjába hozta el vadonatúj dalát a Hooligans. Az Egyformán című dal hatalmas sikert aratott a stúdióban.

Az extra fellépő után Feró és Keresztes Ildikó kihirdette a Bandaháború győztesét. A 2012-es Bandaháború szakmai fődíjának nyertese egy szegedi underground zenekar lett. Stílusuk és megjelenésük igen formabontó, semmihez sem hasonlíthatóan újszerű. A nyertes a The Shudras zenekar Paranoia című videoklipje.

A 12 döntős búcsúprodukciója után következett az év legkülönlegesebb extra produkciója. Csak az X-Faktor színpadán, egy megismételhetetlen produkcióban most először énekelt együtt az élő zenei legenda és az egyik legsikeresebb hazai énekesnő, aki maga az extravagancia. Tóth Gabi és Presszer Gábor a Zenevonat című dalt adták elő.

Megkezdődött a visszaszámlálás. A feszültség tapintható volt, az utolsó pillanatokban mindenki arcára ráfagyott a mosoly. Végül Ördög Nóra kinyitotta a borítékot, mely Oláh Gergő nevét rejtette.

Gergő utoljára az X-Faktor színpadán remegő hangon elénekelte a Győztes dalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!