Bulvár, celeb

2012.10.18. 11:49

Rutinja mentette meg a norvég bázisugrót

Richard Henriksen egy nyújtón pörgött ugrása előtt, majd a szerkezet összeomlott alatta és az 1200 méteres mélységbe zuhant. Videó.

Richard Henriksen egy nyújtón pörgött ugrása előtt, majd a szerkezet összeomlott alatta és az 1200 méteres mélységbe zuhant. Videó.Richard Henriksen egy Eiskedal közeli, 1200 méter magas csúcsról készülődött ugráshoz egy helyi tévé kamerái előtt. Henriksen már 20 éve ugrik, és az ötgyermekes családapa mindig nagyon elővigyázatos, ha a külső körülmények közül valamelyik kicsit is bizonytalan, elhalasztja ugrásait. A sebészként dolgozó férfi azonban utolsó ugrásánál előre nem látható veszéllyel szembesült: két fordulat után a nyújtója összeomlott és bázisugró a mélybe zuhant. A vele lévők biztosra vették halálát, miután az ugró eltűnt a sziklaperem mögött.

Henriksen azonban gyorsan reagált az eseményekre, zuhanás közben nem a fejével, hanem a lábával ütközött a köveknek, így ki tudta nyitni az ejtőernyőt és épségben földet ért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!