Bulvár, celeb

2012.06.16. 17:44

Feketemunkás a magyar tévés celeb éttermében?

Feketemunkásra bukkantak az adóellenőrök Hajdú Péter, a TV2 Frizbi című műsorának producer-műsorvezetőjének éttermében - adta hírül a Blikk.

Feketemunkásra bukkantak az adóellenőrök Hajdú Péter, a TV2 Frizbi című műsorának producer-műsorvezetőjének éttermében - adta hírül a Blikk. A tévés celeb állítja, nem dolgoztatott feketén, csupán arról volt szó, hogy az egyik felszolgáló munkaszerződése pénteken kezdődött, de csak hétfőn jelentette be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV). Az adóhatóság nem kommentálta az ügyet, vélhetően azért, mert egy konkrét céggel kapcsolatos információk adótitoknak számítanak, azokat csak az érintett hozzájárulásával lehet nyilvánosságra hozni.

Felkerült a NAV szégyenlistájára Hajdú Péter cége, a Frizbi Entertainment Kft. Az adóhatóság határozata szerint a TV2 Frizbi című műsorának házigazdája be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatott a tavaly nyáron nyílt éttermében. A jogsértést tavaly októberben állapította meg az adóhatóság, a vizsgálat eredménye idén február 22-én lett nyilvános.

 

Hajdú Péter a Blikk kérdésére visszautasította azt a feltételezést, hogy feketén foglalkoztatta volna az étterem dolgozóit. Közölte: minden alkalmazottnak volt és van munkaszerződése. "Tavaly nyáron nyitottunk egy éttermet, ahova jó pár pincért, szakácsot és alkalmazottat vettünk fel. Az egyik felszolgáló munkaszerződése pénteki dátummal keltezett, és a könyvelő csak hétfőn jelentette be. Ez a felszolgáló egyébként azon a hétvégén nem dolgozott - mondta el Hajdú. A műsorvezető-producer úgy emlékszik, 30 ezer forintos pénzbírságot kellett fizetnie. Hajdú állítása szerint már rendezett mindent, s nem érti miért van még mindig nyitva az "aktája" a NAV-nál? A Blikk megkereste a NAV illetékeseit is, de a cikk közzétételéig nem kapott választ a lap a kérdéseire.

Hiába reménykedik Hajdú Péter, a törvény szerint legalább két évig a szégyenfalon lesz a cége neve. Ráadásul a későbbiekben újabb ellenőrzésre számíthat, mivel az adóhatóság a be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása miatt jogerősen már megbírságolt vállalkozások működését utólagos ellenőrzéssel is megvizsgálja. Az adóhatóság a honlapján közzétett adózók adatait - feltéve, hogy a közzététel alapjául szolgáló jogsértést az adózó ismételten nem követte el - a közzétételtől számított két év elteltével törli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!