Bulvár, celeb

2012.02.15. 12:41

Berlinale - "Térkép" alapján lesnek a filmcsillagokra a rajongók

Pietsch Judit, az MTI különtudósítója jelenti: Berlin, 2012. február 15., szerda (MTI) - "Térkép" alapján próbálják meg elcsípni a Berlinaléra érkező filmcsillagokat a rajongók, a legnagyobb esély a fesztiválpalotánál nyílik arra, hogy pillantást vessenek kedvenceikre, aláírást kapjanak Antonio Banderastól vagy épp Salma Hayektől.

Pietsch Judit, az MTI különtudósítója jelenti: Berlin, 2012. február 15., szerda (MTI) - "Térkép" alapján próbálják meg elcsípni a Berlinaléra érkező filmcsillagokat a rajongók, a legnagyobb esély a fesztiválpalotánál nyílik arra, hogy pillantást vessenek kedvenceikre, aláírást kapjanak Antonio Banderastól vagy épp Salma Hayektől.

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál központi helyszínén, a Berlinale Palast előtt Dieter Kosslick fesztiváligazgató fogadja a díszbemutatókra érkező hírességeket, mégpedig naponta háromszor. A fesztivál idején ugyanis délután, kora este és késő este is tartanak premiereket.

Jó eséllyel lehet találkozni a filmszakma neves képviselőivel a fesztiválpalotával szomszédos szállodában, a Hyattben. Itt tartják a sajtótájékoztatókat és a fotózásokat, a folyosón sétálva akár John Hurtbe is beleütközhet az ember. A sajtóterembe viszont már csak akkreditációval lehet bejutni, ez némileg csökkenti a közönség érdeklődő tagjainak esélyeit. Az igazi rajongók inkább a Hyatt garázsa mellett várakoznak, hátha elcsípik a hírességeket. A luxusautóknak elkerített részt biztonsági őrök védik.

Rendszerint nagy tömeg gyűlik össze a Potsdamer Platz túlsó felén is a Ritz Carlton szálloda előtt. A luxushotelben sok filmcsillag száll meg, a fesztivál idején csak bejelentkezéssel, vendéglista alapján engedik be a "civileket".

A hírességeknek is kell enniük, egy igazán jó rántott húsért pedig a Borchardtba járnak. A hely "földi halandók" előtt is nyitva áll, igaz elég borsos áron, mintegy hatezer forintért lehet fogyasztani a rántott szeletet. A Grill Royal is közkedvelt a hírességek körében, evett már itt Leonardo DiCaprio is. Rég nem titok, hogy az étterem jó "leshely".

A klubok közül a Soho House a legnépszerűbb. Szórakozóhely medencével a tetőn - de csak tagoknak. Madonna is megfordult már falai között.

 

A Berlinale idén bővelkedik a nagy nevekben

Bár régen, a nyugat-berlini időkben a film- és a kulturális élet központja volt, mára veszített fényéből a Paris Bar. Hanyagolni azonban még mindig nem érdemes, bármikor feltűnhet itt a fesztivál egy-egy híres vendége.

Kreuzbergben gyülekeznek a Berlinale Talent Campus nevű programján részt vevő fiatal európai filmesek. Ahol pedig fiatalok vannak, előfordulhatnak tanáraik is, idén például Juliette Binoche.

Nem maradhat le a listáról a patinás Hotel Adlon sem. Ha az ember fekete limuzinokat és napszemüveges testőröket lát a brandenburgi kapunál lévő luxusszálloda előtt, megéri várakozni egy kicsit, sok filmcsillag választja ugyanis lakhelyéül az Adlont.

A Berlinale idén bővelkedik a nagy nevekben, Angelina Jolie és Sáhruh Khán ugyan már elhagyta a német fővárost, de például Antonio Banderas, Salma Hayek, Robert Pattinson és Uma Thurman még nem lépett a vörös szőnyegre.

A fesztiválnak megéri Berlinbe csábítani a hírességeket, hírek szerint a seregszemle félidejéig 250 ezer jegyet váltottak a nézők. Az összes helyszínen teltházzal futnak a filmek, az 1800 néző befogadására alkalmas Friedrichstadtpalast még a 23 óra után kezdődő vetítésekre is kis híján megtelik.

Igaz tehát a fesztivál egyik jelmondata, amely szerint az egész város egy mozi - legalábbis vasárnapig, amikor a kizárólag a közönségnek szentelt nappal véget ér a 62. Berlinale.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!