Bulvár, celeb

2011.09.23. 17:21

VV5, a hervasztó magyar valóság?

<em>Továbbra is nézem, pedig már régen túl vagyok azon, hogy a Való Világ ötödik szériája nemcsak az agy, hanem az ivarsejtekre is minden bizonnyal káros hatással van, de mégis valami miatt újból és újból a fránya televízió előtt kötök ki. S, hogy miért? Valószínűleg nem tudja az elmém feldolgozni azt, hogy amit a villódzó dobozban lát, nem egy szájenszfiksön, hanem a hervasztó magyar valóság.</em> <strong>M. I. jegyzete</strong>

Továbbra is nézem, pedig már régen túl vagyok azon, hogy a Való Világ ötödik szériája nemcsak az agy, hanem az ivarsejtekre is minden bizonnyal káros hatással van, de mégis valami miatt újból és újból a fránya televízió előtt kötök ki. S, hogy miért? Valószínűleg nem tudja az elmém feldolgozni azt, hogy amit a villódzó dobozban lát, nem egy szájenszfiksön, hanem a hervasztó magyar valóság. M. I. jegyzete

Nemrég ugye azon elmélkedtem, hogy mennyire elhibázott az ötödik felvonás szereplőválogatása, viszont a legutóbbi műsor alatt megvilágosodtam. A műsort készítőknek ugyanis jól látható módon eszük ágában sem volt beválogatni olyan embereket a villába, akik egy kicsit is normálisak, s a való életben nem egy legyintéssel intéznénk el őket, miszerint – ezek nem normálisak. A szereplőket ugyanis nagyon is válogatták, de ha már a tudományos-fantasztikum is szóba került, azt is mondhatnánk, hogy tenyésztették. A lányokat szilikonon hizlalták és magasfényű lazúrral mázolták, a férfiakat pedig, attól függően, hogy egy alfahimet vagy egy cicafiút szerettek volna létrehozni, pumpálták beléjük a női hormonokat. De, hogy a degeneráltság csúcsára érjünk, nem elég, hogy a karakterek olyan szinten műviek, mint egy gumicukor, fogták és azokat a példányokat szemelték ki, akiknek még a nevük sem szokványos. Elvégre már eleve az fájdalmas, hogy valakit éppen úgy hívnak, mint a konkurens adón futó, minden realitást mellőző brazil szappanopera hősnőjét, a Krisztoferről már nem is beszélve. Főleg c-vel és l-el a végén.

Mindemellett bármennyire meglepő, vannak „kedvenceim”. Az újonc Cristofel valami fergeteges, ahogy kommunikálni próbál, de a kényszeredett affektálásai is mintha csak azt lennének hivatottak erősíteni, hogy igen, én vagyok a tanyasi diszkók bikája, akiért ecetet pisilnek a tinilányok. Az Alekosz klón Attila gyakorlatilag a szoláriumburokban fejlődő Crisftofel szöges ellentéte, már ami a külsőségeket illeti, ez azonban nem gátolja a titánt abban, hogy jó tanuló mintájára majmolja a már kissé uncsi Alekoszt.

A prímet mégis az Annamária Fecó páros viszik, akik szintén gyönyörűen játsszák a rájuk szabott szerepet. A csatorna ugyanis az eddigi tapasztalataiból okulva dönthetett úgy, hogy a feszültséget fokozva begyűjt néhány közösségi életre tökéletesen alkalmatlan antiszociális személyt, akik majd jól borzolhatják a kedélyeket. A tömeggyilkos ábrázatú Annamária látszólag jól alakítja a pszichopatát, ám egy-egy diskurzus alkalmával bizony kilóg a lóláb, hiszen olyan érzésünk támadhat, mint amikor egy színdarab közepén egy művész elfelejti a betanult szövegét. Hasonló a helyzet Fecó kapcsán is, aki annyira igyekszik megfelelni annak a kategóriának, amelyben bekerült a villába, hogy akkor is poénkodik és gurgulázva nevet, amikor a többség egy szituációban már javában tovább lépett.

A legdurvább jelenség azonban továbbra is kétség kívül Veronika, akit megpillantva rádöbbenhetünk, hogy bizony újra kell értelmeznünk a mesterséges intelligenciáról alkotott eddigi feltételezéseinket. Az ember ugyanis nézi és egyszerűen nem hiszi el, amit lát, s azt sem tudja eldönteni, hogy Veronika kommunikációja azért annyira csökevényes-e, mert az ajkaiba pumpált szilikontól már beszélni sem képes vagy valahol egészen máshol mért jóval kisebb adagban a teremtője.

A lényeg azonban ennek tisztázása után sem változik. A Való Világ ötödik szériája ugyanis minden eddigi várakozást felülmúlt, hiszen sikerült úgy összeválogatni a szereplőket, hogy abból kirajzolódjon egy mérhetetlen módon elkorcsosult és szürrealisztikus magyar valóság.

-M.I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!