Bulvár, celeb

2011.09.14. 14:11

Hollywoodban debütál a legendás bollywoodi színész

London, 2011. szeptember 14., szerda (MTI) - Amitabh Bachchan, a legendás bollywoodi színész Leonado DiCaprio oldalán A nagy Gatsby új feldolgozásában debütál Hollywoodban.

London, 2011. szeptember 14., szerda (MTI) - Amitabh Bachchan, a legendás bollywoodi színész Leonado DiCaprio oldalán A nagy Gatsby új feldolgozásában debütál Hollywoodban.

 

Amitabh Bachchan a zsidó szerencsejátékost, Meyer Wolfsheimet alakítja az F. Scott Fitzgerald regényéből készülő produkcióban. Azt is leszögezte, hogy nem fogad el pénzt a szerepért, hiszen csupán egy jelenetben tűnik fel.

A 126 millió dolláros költségvetésű filmet Baz Luhrmann rendezi, a forgatás már megkezdődött Ausztráliában - írta a BBC hírportálja (bbc.co.uk).

A 68 esztendős Amitabh Bachchanblogjában számolt be arról, hogy mindennemű fizetséget visszautasított, mert apró szerepét Luhrmann iránti "baráti gesztusként" vállalta el.

"Mikor Baz Luhrmann tavaly Indiában járt, beugrott az irodámba, hogy találkozzon velem, és megajándékozott egy társaságában lévő híres festő képeivel" - írta a színész.

Mint hozzáfűzte: Luhrmann augusztusban kereste meg az apró szereppel, amit elvállalt. A próbákra Sydneybe utazott, és - ahogy fogalmazott - "csodálatos élmény" volt számára megismerni a Luhrmann-stáb munkáját.

A rendező korábban hangsúlyozta: rendkívül izgatott, hogy a filmvászon egyik legnagyobb legendája, Amitabh Bachchanszerepel a filmjében. Felidézte, hogy a bollywoodi filmek nagy rajongója volt régebben, és Moulin Rouge című zenés filmjében fel is használt egy népszerű bollywoodi számot.

Bachchan több mint 180 indiai filmben szerepelt, és négy évtizednél hosszabb színészi pályafutása során a szubkontinens legnépszerűbb filmsztárja lett.

Fitzgerald regénye, amely a húszas évekbeli Amerika krémjének életét idézi fel, több filmes és televíziós feldolgozást megért. Az 1974-ben Jack Clayton rendezésben készült adaptáció forgatókönyvét Francis Ford Coppola írta. A Robert Redford, Mia Farrow és Bruce Dern főszereplésével forgatott produkció két Oscart kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!