Bulvár, celeb

2011.07.26. 17:20

Amy Winehouse temetése: "Jó éjt, angyalom. Aludj jól. "

Amy Winehouse családtagjai, barátai és sztárok búcsúztatták a hétvégén elhunyt énekesnőt kedd délután.

Amy Winehouse családtagjai, barátai és sztárok búcsúztatták a hétvégén elhunyt énekesnőt kedd délután.

Mintegy 150 résztvevő jelenlétében, a nyilvánosság teljes kizárásával temették el ma Amy Winehouse-t, az Észak-londoni Edgwarebury zsidó temetőben.

Mitch Winehouse, a tragikus - és egyelőre tisztázatlan - körülmények között elhunyt énekesnő édesapja a gyászszertartáson beszédében Amy gyerekkoráról, boldog időszakairól mesélt vicces történeteket, majd megható szavakkal búcsúzott lányától: "Jó éjt angyalom. Aludj jól. Anya és apa mindig szeretni fog" - derült ki a résztvevők BBC-nek tett beszámolójából.

 

Elhamvasztották Amy testét

A szertartáson - amelyet hamvasztás követett - mintegy 150 közeli hozzátartozó barát, ismerős vett részt, de más beszámolók szerint a résztvevők száma megközelítette a 300-at. Az énekesnő testét a Golders Green krematóriumban hamvasztották el, ugyanis ez a családi tradíció része - magyarázta Chris Goodman a család szóvivője az esemény után a temetésről kizárt sajtóképviselőknek. A szertartás végén Amy kedvenc számával Carole King So Far Away című slágerével vettek végső búcsút az énekesnőtől.

A Daily Mail beszámolója szerint az eseményen a családtagokon kívül minden barát, Kelly Osbourne, Mark Ronson, Remi Nicole és szerelme, a filmrendező Reg Traviss, valamint Amy menedzsere Raye Cosbert is jelen volt. Sajtójelentés szerint összesen 150-en közeli hozzátartozó, ismerős kísérte az énekesnőt utolsó útjára.

Kelly Osbourne az Egyesült Államokból repült Londonba, amint meghallotta barátnője halálhírét. A temetésre magasra feltűzött "darázsfészek" kontyba kötötte a haját, úgy, ahogy Amy mindig is viselte frizuráját - így adózott legjobb barátnője emléke előtt.

Egy ember nem vett részt a végső búcsún: Amy ex-férje Blake Fielder-Civil, akit sajtóértesülések szerint nem engedtek ki a Armley börtönből, ahol szabadságvesztését tölti.

Kelly Osbourne és Remi Nicole érkeznek Amy Winehouse temetésére kedd délután

Zsidó hagyományok szerint

Winehouse egész pályafutása során harcolt az ital és kábítószer-problémákkal, és a jelenlegi információk szerint halála összefüggésbe hozható az egyik vagy a másik verzióval, de legutóbb - miután nem találtak kábítószert Amy Winehouse testében - az a pletyka is elterjedt, hogy meggyilkolták az énekesnőt.

A  tegnapi boncolás eredménye nem volt döntő és új vizsgálatra van szükség, ugyanakkor a rendőrség megállapította, hogy a halálesettel kapcsolatban nincsenek további vizsgálatot igénylő gyanús körülmények, így a Grammy-díjas brit souldívát a zsidó hagyományok szerint gyorsan eltemethették. A rendőrség a nyomázást október 26-ig elhalasztotta, akkor hozzák majd nyilvánosságra a halál pontos okát.

A temető kapujában egyébként rajongók (és újságbírók) álltak, virágokkal, hogy a maguk módján búcsúzzanak bálványuktól, de Amy halála óta az énekesnő otthona előtt is virágok árasztotják el az utcát.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!