Bulvár, celeb

2010.06.26. 20:45

900 rab táncolt Michael Jackson legnagyobb slágereire a Fülöp-szigeteken

<p>Látványosság egy fülöp-szigeteki szigorúan őrzött börtönben: 900 elítélt táncolt az egy éve elhunyt Michael Jackson zenéjére. A rabok így tisztelegtek az énekes emléke előtt. A rácsok mögött nehézbűnözőket tartanak fogva: gyilkosokat, drogdílereket, erőszaktevőket. Az előadást ötszáz külföldi és hazai nézhette élőben a Cebu szigeti börtönben. Az elítéltek fekete pólót vettek fel a narancssárga rabruhára. Egyetlen rab öltözött be teljesen Jackónak: fekete nadrágot, zakót, fehér pólót, kesztyűt és kalapot viselt.</p>

Az egyik dán néző a műsor után azt mondta: "nagyszerű előadás volt. Nagyon meghatódtam. Nagyon odafigyeltek a táncra és teljesen komolyan vették azt" - mesélte az 58 éves tanár. Egy bíró pedig azt mondta: "a fellépés példa lehet más intézeteknek is".

A rabok egyebek mellett Thrillerre, a Billie Jeanre és They Don t Really Care About Us című dalokra ropták a tavaly elhunyt sztár jellegzetes mozdulataival, tánclépéseivel, két órán át. A bemutatót a helyi önkormányzat szervezte. A városháza biztosította a látogatóknak az ingyenes utazást illetve a börtönbe való be- és kijutást.

A nehézfiúk nem először perdültek táncra a nyilvánosság előtt. 2007-ben felkerültek a legnagyobb videómegosztóra, a YouTube-ra is. A börtön vezetői feltették ugyanis a világhálóra, amint az elítéltek Jacko Thriller című klipjében látható zombik módjára táncolnak. Több mint 42 millióan látták ezt a felvételt. A mostani kétórás táncbemutatót is felteszik majd a videómegosztóra - a tervek szerint a jövő héten már látható lesz.

Michael Jackson tavaly, 50 éves korában hunyt el gyógyszertúladagolásban Los Angeles-i házában. A sztár egyébként visszatérését tervezte a zene világába: koncertsorozatra készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!