Bulvár, celeb

2008.03.13. 13:59

2 részes film lesz az utolsó Potter-könyvből

<p>Két film készül a Harry Potter sorozat utolsó kötetéből, jelentette be a Warner Brothers stúdió csütörtökön. David Heyman producer szerint ugyanis lehetetlen egy filmbe belesűríteni a 608 oldalas könyvet. <BR /></p>

Korábban a Potter-rajongók kritizálták a varázslótanoncról szóló filmek készítőit, amiért bizonyos jelenetek, például kviddics-meccsek kimaradtak a képernyőre vitt verzióból.

Mint Daniel Radcliffe, Potter megszemélyesítője elmondta a Los Angeles Times című lapnak, a legutolsó könyv két részre bontása a legértelmesebb lépés a filmkészítők részéről. A színész szerint a hetedik kötetben nincs semmi olyan mellékcselekmény, amely kihagyható lenne, az egész történet egy "lüktető dimanikus sztori az első szótól az utolsóig".

Az úgynevezett "Kill Bill stratégia" (egy forgatókönyv két filmre bontása) anyagilag is jól jön majd a Warner Brothers-nek. Az első 5 Potter-film forgalma világszerte 4,5 milliárd dolláros rekord volt, messze megelőzve a Csillagok háborúját vagy a James Bond filmeket.

A hatodik részt tavaly szeptemberben kezdte forgatni David Yates rendező, és idén novemberben kerül majd a mozikba.

Az utolsó Potter-könyvből készülő első részt 2010 őszén láthatják majd a rajongók, míg a második részre 2011 nyaráig kell majd várni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!