Bulvár, celeb

2008.01.03. 08:05

Penn lesz a Cannes-i Filmfesztivál elnöke

<p>Sean Penn lesz az idei Cannes-i Filmfesztivál zsűrijének elnöke - jelentették be csütörtökön a szervezők.</p>

A 47 éves Oscar-díjas színész nemcsak alakításával hívta fel magára eddig a figyelmet, komoly politikai szerepet is vállalt. George Bush amerikai elnök politikája ellen többször tiltakozott.

A fesztivál művészeti vezetője azt mondta az AFP hírügynökségnek, hogy azért döntöttek Sean Penn mellett, mert az amerikai színész a "független amerikai mozit testesíti meg, csak úgy, mint azt az Amerikát, amelyet mi is kedvelünk".

A színész a zsűrielnökséggel kapcsolatban azt mondta, hogy a fesztivál már "régóta a filmes szakma olyan központja, ahol az új irányzatokat fedezik föl". Hozzátette: "várom, hogy részt vehessek a munkában". A francia riviérán idén május 14 és 25 között rendezik meg a szemlét.

Sean Penn eredetileg ügyvédnek készült, ám végül a színészkedésnél kötött ki. 1981-ben a Takarodó (Taps) című filmben szerepelt először, ám a világhírt az hozta meg neki, hogy feleségül vette Madonnát. Az amerikai énekesnővel 4 évig tartott a frigy, veszekedéseik miatt többször is az újságok címlapjára került a pár.

Sean Penn akkor érdemelte ki a Hollywood rosszfiúja címet. Oscarra először 1995-ben jelölték a Ments meg Uram (Dead Man Walking) című filmért. A szobrot azonban csak 2004-ben kapta meg a Titokzatos folyó (Mystic River) című alkotásban nyújtott alakításáért. A színész múlt héten jelentette be, hogy elválik második feleségétől is, Robin Wrighttól.

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!