Bulvár, celeb

2007.12.05. 12:53

Teleton jótékonysági hétvége - sztárokkal

<p>A VIVA mindig a fiatalok oldalán áll, szórakoztatva segít a szükség pillanataiban. Teleton egyet jelent a mosollyal a beteg gyerekek arcán. Teleton, hogy segíthess!</p>

Teleton egyet jelent a mosollyal a beteg gyerekek arcán. Teleton, hogy segíthess Te is nekik, hogy a jövőre már ne a kórházban töltsék a Karácsonyt!
Idén ötödik alkalommal ismét megrendezi a VIVA a Teleton jótékonysági hétvégét december 22-23-án.

A maratoni hosszúságú élő műsor egy izzíg-vérig szórakoztató program lesz, sztárokkal, izgalmas sztorikkal, produkciókkal és vidám programokkal. Ezúttal egy nemes cél érdekében beszélgetnek és mókáznak hazánk hírességei a VIVA stúdiójában.

A jótékonyságban résztvevők készpénzzel és emelt díjas telefonhívással tudnak hozzájárulni, hogy elindíthassa új, Immunológiai Osztályát a Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekklinika.

A Tűzoltó utcai Gyermekklinikaként is emlegetett intézmény egyebek között a magyarországi gyermek tumor-leukémiai központ, ami azt is jelenti, hogy az országban előforduló daganatos gyermekek mintegy harmadát itt kezelik. A Teleton hétvége alatt tett felajánlások kétséget kizárólag a legjobb helyre kerülnek. Erről tanúskodik az a tény is, hogy már évek óta hagyományosan az egész hazai sztárvilág a kezdeményezés mellé áll; nemcsak szerepléssel, hanem konkrét juttatással is!

Az összeségében 13 óra hosszúságú élő programot a VIVA több műsorvezetője fogja felváltva vezetni szombaton 10:00-12:00.ig, és 13:00-18:00-ig, illetve vasárnap 10:00-12:00-ig és 14:00-18:00-ig. Ada, Kisó, Kristóf, Szasza, Sári Évi és Dj Newl meg is látogatták a beteg gyerekeket a kórházban, hogy egy kicsit felvidítsák őket az ünnepek közeledtével.

A zenecsatorna sztárjai igyekeztek lekötni a csöppségek figyelmét, hogy legalább egy kis időre kikapcsolódjanak. Kisó és Kristóf például mesekönyvekből olvastak fel az ágyhoz kötött gyerekeknek.

 

 

 

Josh és Jutta: könnyek a mosoly mögött... Már készül a Teleton dal!

Josh és Jutta fogják az idei Teleton dalt és klipet elkészíteni, akik emellett természetesen maguk is bőkezű adományozói a gyűjtésnek. A VIVA műsorvezetőivel együtt ők is ellátogattak a Tűzoltó utcai Gyermekklinikára bronzvasárnap, ahol nem várt élmények fogadták őket. Mivel hétvégén csak az igazán súlyos állapotú gyerekek maradnak bent a kórházban, többnyire infúzióra kapcsolt csöppségekhez tudtak bemenni, akiket szemmel láthatóan fájdalmak gyötörtek.

Josh-nak egyszer ki is kellett mennie a kórtermből, hogy előtörő könnyeit elrejtse a kis betegek elől. "Nem szégyenlem, azt hogy kicsit sírtam. Egyszerűen az, hogy nem tudsz segíteni egy szenvedő gyereknek, pedig szeretnél mindennél jobban, az azt hiszem mindenkit megindít; főleg ha szemedbe néz és fogja a kezed, miközben a fájdalomcsillapítok hatása ellenére hangosan sír..." - mesélte el nekünk Josh megindultan.

A jó kedélyéről híres énekes páros, a gyerekek mellett mindvégig mosolyogott, hiszen azért jöttek, hogy adjanak magukból és energiájukból nekik. Jutta később bevallotta, hogy nagyon nehéz volt visszafolytania az érzelmeit, hiszen a kórházban látottak rossz emlékeket idéztek fel benne. "Sajnos, megismertem ezt a betegséget a saját családomon belül is. Szörnyű, hogy ilyen apró kis emberkék egyáltalán lehetnek ilyen betegek, de ne feledjük, lehet segíteni, sőt mi több kötelességünk!”

 

 

A vasárnapi kórházlátogatáson a Bridge zenekar énekese, Joskó is résztvett, és Szaszával, a VIVA műsorvezetőjével együtt kátyapartival örvendeztette meg a kórház kis lakóit. Szemmel láthatóan a hírességek kiemelt figyelme és törődése legalább egy kis időre remekül feledtette az apróságokkal betegségüket. Szasza, friss apukaként duplán átérezte a szülők fájdalmát, akárcsak Ada, akinek két szép egészséges fia van.
A Brigde együttes számára nem újdonság a rászorulókkal való törődés. Első albumuk teljes bevételét is jótékonysági célra ajánlották fel, az (I. számú Gyermekklinika, Koraszülött Gyermekintenzív Osztályának). Ennek méltó folytatása most, hogy az elsők között csatlakoztak a Teletonhoz. Joskó, a Bridge együttes énekese személyesen 1 millió forinttal járul hozzá a VIVA Tűzoltó utcai Gyermekklinikának történő adománygyűjtéséhez.

Ne feledd, akármilyen apró lépést teszel az ügy érdekében beteg gyerekeken segítesz vele! Ahogy a Teleton elnezvezésben is benne van az ajánlatokat telefonon lehet megtenni az élő maratoni hétvége alatt december 22-23-án!

Segíts Te is, hogy bővülhessen a Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekklinika!

Az adományvonal száma: 91/335-035 (300 Ft + áfa)

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!